Το Jeep Wagoneer 2024 διαφημίζεται ως το ασφαλέστερο τζιπ της χρονιάς και όχι άδικα, καθώς είναι ένα από τα τρία μοντέλα που κέρδισαν το βραβείο Top Safety Pick από το IIHS για το 2024.

Επίσης, το αμάξι πέτυχε βαθμολογία ποιότητας και αξιοπιστίας 80/100 από την J.D. Power, την αμερικανική εταιρεία ανάλυσης δεδομένων, με δημοσίευμα του CARBUZZ ότι για πρώτη φορά η αυτοκινητοβιομηχανία των τζιπ κυριάρχησε στο IIHS Top Safety Picks.

«Αν θέλετε να οδηγήσετε ένα τζιπ και θέλετε να αισθάνεστε ασφαλείς πίσω από το τιμόνι, πρέπει να κάνετε προσεκτικές αγορές. Ευτυχώς, το Jeep Wagoneer 2024 είναι εύκολο να το συστήσουμε ως το ασφαλέστερο Jeep της αγοράς για το έτος μοντέλου του», έγραψε το δημοσίευμα.

Ωστόσο, η παραπάνω επίδοση ήρθε μετά από αρκετές περιπέτειες που πέρασε η Jeep, καθώς τα προηγούμενα χρόνια αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ανακλήσεις χιλιάδων μοντέλων της.

Ενδεικτικά, τον Αύγουστο του 2023 έκανε ανάκληση 162.713 Jeep, λόγω ελαττωματικού λογισμικού κάμερας οπισθοπορείας, που εμπόδιζε την εμφάνιση της εικόνας.

Επιπλέον, 97.066 Wagoneer και Grand Wagoneer ανακλήθηκαν τον Οκτώβριο του 2023 για προβλήματα στις ζώνες ασφαλείας, καθώς λειτουργούσαν μεν, αλλά όχι τελείως, εγείροντας ζητήματα ασφαλείας.

Ακόμη, τον Μάρτιο του 2024 έγινε ανάκληση 38.164 Jeep, Chrysler και Rams για ζητήματα που προέκυψαν στους πλευρικούς αερόσακους και ενδεχομένως δεν μπορούσαν να ενεργοποιηθούν.

Εντούτοις, η εταιρεία δέχτηκε μόνο τρεις καταγγελίες, ποσοστό που χαρακτηρίζεται υπερβολικά μικρό, καθώς αντίστοιχες επιχειρήσεις λαμβάνουν αισθητά περισσότερες και χωρίς να επηρεάζεται η παραγωγή τους.