Η BMW X3 M50 αναμένεται να συμμετέχει στο φετινό Ράλι Rebelle, το οποίο διεξάγεται αποκλειστικά από γυναίκες στην έρημο της Νεβάδα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Η οδηγός Rebecca Donaghe μαζί με την πλοηγό Syndiely Wade αναμένεται να οδηγήσουν το όχημα στον αγώνα εκτός δρόμου μήκους 1.500 μιλίων βασιζόμενες μόνο σε χάρτινους χάρτες και πυξίδες, με το σύστημα iDrive να μπαίνει στην άκρη, λόγω των κανονισμών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CARBUZZ, έγιναν ορισμένες τροποποιήσεις στο αμάξι, ώστε να είναι πιο αποδοτικό στην πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσει.

Ορισμένες από τις τροποποιήσεις περιλαμβάνουν προσαρμοσμένες πλάκες ολίσθησης και κάποιες ειδικές λύσεις αποθήκευσης στο εσωτερικό που δημιουργήθηκαν από φοιτητές του BMW Manufacturing Talent Factory, καθώς και ελαστικά Wildpeak all-terrain Trail της Falken τυλιγμένα γύρω από ζάντες Rotiform BLQ-C.

Επίσης, διαθέτει κιτ σχάρας οροφής Front Runner Slimline II με κιβώτια αποθήκευσης Wolfpack και σακούλες Typhoon, ενώ τα μπροστινά φωτιστικά σώματα Rigid Industries 360-Series και οι αναβαθμίσεις οπίσθιου φωτισμού Chase Amber θα βοηθήσουν την ομάδα να βρει το δρόμο της.

Για να διατηρηθεί αυτό το όχημα όσο το δυνατόν πιο όμορφο, έχει τυλιχτεί γύρω από το αυτοκίνητο φιλμ προστασίας χρώματος Xpel Stealth stain, ενώ η εταιρεία παρέχει κεραμική μεμβράνη για τα παράθυρα.