Η Scout Motors πρόκειται να κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στις 24 Οκτωβρίου με τα πρώτα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα, ακριβώς την ημέρα που συμπληρώνονται 44 χρόνια από την εβδομάδα που το τελευταίο Scout II βγήκε από τη γραμμή συναρμολόγησης.

Η αναβίωση στη νέα εποχή γίνεται με την ευγενική χορηγία της Volkswagen, η οποία κατέχει τα δικαιώματα του ονόματος, αλλά διατηρεί ανεξάρτητη την εταιρεία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την αμερικανική αγορά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CARBUZZ, το ντεμπούτο θα γίνει τον Οκτώβριο με δύο μοντέλα, διευκρινίζοντας ότι θα μπουν στη γραμμή παραγωγής από το 2026 και όχι νωρίτερα.

The time is right. On October 24, 2024 – 44 years to the week after the last Scout II™ rolled off the line – we’ll…

Posted by Scout Motors on Tuesday, September 3, 2024

Επίσης, παρά το γεγονός ότι τα νέα Scout θα είναι ηλεκτρικά, δεν πρόκειται να χάσουν τον αρχικό σχεδιασμό τους. Αντιθέτως, θα κρατήσουν μεγάλο μέρος του, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί.

«Το παλιό λογότυπο παραμένει αμετάβλητο και παρά το γεγονός ότι είναι ηλεκτρικά, δεν θα έχουν όλες τις στρογγυλεμένες άκρες και τις μαλακές γωνίες. Αντίθετα, θα είναι πιο όρθια και τετράγωνα, παίρνοντας στοιχεία από τα πρωτότυπα, απλά με μια μοντέρνα πινελιά. Χτισμένα πάνω σε μια ειδική πλατφόρμα EV, υπόσχονται να προσφέρουν ικανότητες εκτός δρόμου με καλή απόσταση από το έδαφος και μεγάλη αυτονομία», έγραψε το δημοσίευμα.

Πλέον, αναμένεται το επίσημο ντεμπούτο, με τη Scout Motors να στρώνει το έδαφος στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με ένα εργοστάσιο στο Blythewood και γραφεία που ετοιμάζει στη Νότια Καρολίνα.