Η Suzuki ετοιμάζει μια νέα εκδοσή του Suzuki Jimny και αρκετές παραλλαγές του, υποσχόμενη σημαντικές εξελίξεις στο μέλλον.

Ο διευθυντής της Suzuki Australia, Michael Pachota μίλησε στο CarSales και ξεκαθάρισε πως δεν έχει εγκαταλειφθεί η προοπτική για ένα δίθυρο όχημα, τονίζοντας πως «το σχέδιο δεν έχει πεθάνει. Φανταστείτε ένα Jimny με δύο καθίσματα μπροστά και τίποτα πίσω».

«Οτιδήποτε ξεκινά με το Jimny καταλήγει σε πωλήσεις», είπε στη συνέχεια υποδηλώνοντας ότι υπάρχει χώρος για περισσότερες παραλλαγές του Jimny. Το CARBUZZ συγκέντρωσε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες και έγραψε ως εκτός από νέο pickup, υπάρχουν σχέδια για ένα υβριδικό και ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Πιθανότατα η προσφορά μιας υβριδικής έκδοσης θα επιτρέψει στην αυτοκινητοβιομηχανία να αυξήσει την ισχύ, να βελτιώσει την κατανάλωση καυσίμου και να μειώσει τις εκπομπές ρύπων. Αυτό θα σήμαινε επίσης ότι η Suzuki θα μπορούσε να πουλήσει το Jimny σε νέες αγορές. Ωστόσο, μια υβριδική παραλλαγή δεν αναμένεται πριν το 2025.

Επίσης, η Suzuki αναμένει ότι το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα κάνει το ντεμπούτο του στις αρχές της νέας δεκαετίας, μαζί με άλλα τέσσερα ηλεκτροκίνητα οχήματα με μπαταρία και αρκετά υβριδικά.

Η εταιρεία δεν έχει ακόμη λανσάρει ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα σε αυτό το στάδιο, αλλά έχει επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην ηλεκτροκίνηση και θα λάβει βοήθεια από την Toyota για την ανάπτυξη του πρώτου της EV.