Η BMW παρουσίασε τη νέα M5 που είναι υβριδική, αλλά και βαρύτερη από ποτέ, καθώς ζυγίζει 453 κιλά περισσότερα από τον προκάτοχό της.

Πιο αναλυτικά, η τιμή της υπολογίζεται στα 119.500 δολάρια και λόγω του υβριδικού συστήματος το βάρος του αμαξιού αυξάνεται στα 2.435 κιλά (στεγνή) και στα 2.510 με υγρά, καθιστώντας της ως τη βαρύτερη.

Επίσης, διαθέτει έναν V8 κινητήρα 4,4 λίτρων twin-turbo (κωδική ονομασία S68B44T0), ο οποίος αποδίδει 577 ίππους και 553 lb-ft ροπής από μόνος του. Σε αυτόν, η εταιρεία προσθέτει ένα υβριδικό σύστημα κίνησης M Hybrid, με μια μπαταρία 14,8 kWh να τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα στο κιβώτιο ταχυτήτων ικανό να αποδίδει επιπλέον 194 ίππους και 207 lb-ft (με ένα σύστημα προρύθμισης που ενισχύει αυτό το ποσοστό στα 332 lb-ft στο κιβώτιο ταχυτήτων).

Οι αθροιστικές αποδόσεις ανέρχονται σε 717 ίππους και 738 lb-ft. Το αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων και η τετρακίνηση M xDrive επιτρέπουν σπριντ 0-100 km/h σε 3,4 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα έως 190 km/h, όταν συνδυάζεται με το προαιρετικό πακέτο M Driver’s Package.

Η μπαταρία είναι τοποθετημένη χαμηλά στο πλαίσιο για να μειώσει το κέντρο βάρους, με το CARBUZZ να γράφει σε σχετικό δημοσίευμα πως η μπαταρία όταν δεν χρησιμοποιείται μπορεί να τροφοδοτεί διάφορα βοηθητικά συστήματα για να ανακουφίσει αυτό το φορτίο από τον κινητήρα και να βελτιώσει τη συνολική απόδοση.

Το σύστημα είναι υβριδικό plug-in, με θύρα φόρτισης που βρίσκεται στον μπροστινό αριστερό προφυλακτήρα και μέγιστη ταχύτητα φόρτισης 7,4 kW. Αλλά σε αντίθεση με το XM, η M5 μπορεί να χρησιμοποιήσει τον κινητήρα της για να φορτίσει την μπαταρία ως γεννήτρια, επιτρέποντας πρόσβαση σε όλη την γκάμα των 717 ίππων όποτε χρειαστεί.

Το νέο σύστημα κίνησης διαθέτει πέντε ειδικές λειτουργίες για τον έλεγχο των επιπέδων της μπαταρίας, την ανάπτυξη και την επιλογή της πηγής ενέργειας, ως εξής:

  • Hybrid
  • Electric
  • eControl
  • Dynamic (προαιρετικό)
  • Dynamic Plus (προαιρετικό)

Η νέα Σειρά 5 φαίνεται αρκετά εντυπωσιακή με την BMW να προσφέρει 11 επιλογές χρωμάτων, ενώ από την άνοιξη του 2025, η θα προσθέσει μια νέα επιλογή δερμάτινων επενδύσεων BMW Individual Full Merino Metallic σε διχρωμία Black/Dark Violet και Taupe Grey/Deep Lagoon Pearl Effect.