Μια πολιτεία με εμβαδόν 20 στρέμματα, όσο και η πλατεία Συντάγματος. Έχει δύο εξόδους κινδύνου, με περίπου 80 κατοικίες (σκηνές) και γύρω στους 200 μόνιμους κατοίκους, αν και συνήθως , ο «πληθυσμός» ξεπερνά τις 3000! Το πολίτευμα – όπως λένε οι ίδιοι είναι Συμμετοχική Δημοκρατία. Ένας θεσμός που δημιούργησαν οι ίδιοι ενώ υπάρχουν ακόμη και… υπουργεία! Οικονομικών, Εξωτερικών αλλά και Ψυχραιμίας! Στο τελευταίο απασχολούνται ψυχολόγοι που έχουν ως αποστολή να παρεμβαίνουν όποτε οξύνονται τα πνεύματα. Φυσικά, δεν λείπει και ο παιδικός σταθμός.

Η εφημερίδα Real News φιλοξενεί σήμερα αφιέρωμα με το πλήρη χάρτη της πλατείας των Αγανακτισμένων, οι οποίοι έχουν ήδη οργανώσει την κοινότητά τους. Υπάρχει οδοσήμανση, ταμπέλες που κατευθύνουν τους πολίτες στις διάφορες ομάδες εργασίας. Ο χώρος μπροστά στο συντριβάνι χρησιμοποιείται για καλλιτεχνικά δρώμενα.
Πίσω ακριβώς είναι ο χώρος όπου πραγματοποιείται η λαϊκή συνέλευση, ενώ υπάρχει και γραμματεία για να τηρούνται πρακτικά. Υπάρχουν ακόμη «περίπτερα» υποδοχής, τεχνικής υποστήριξης, νοσοκομείο, και πάγκοι με νερό αναψυκτικά και καφέ.

Τέλος, στην πλατεία φιλοξενείται έκθεση με γελοιογραφίες. Η προσφορά είναι φυσικά εθελοντική, καθώς για τους περισσότερους που βρίσκονται στην πλατεία, τα χρήματα δεν περισσεύουν.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τους Αγανακτισμένους στους δρόμους