Αντιδράσεις προκαλούν όσα είπε ο Νίκος Παππάς στο Action 24 και την εκπομπή «Η Επόμενη Μέρα» σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ, που υπέγραψαν οι ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας και συζητείται στη Βουλή. Ο ίδιος αποκάλυψε πως υπήρχε προετοιμασία μεταξύ αυτών των κομμάτων, για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας πριν το δημοσίευμα του «Βήματος», που έκανε λόγο για μονταρισμένες ηχητικές συνομιλίες.

«Και ποιος σας είπε ότι δεν υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας εδώ και κάποιες ημέρες; Είχε ήδη ωριμάσει η σκέψη. Αυτά αντιλαμβάνεστε ότι δεν γίνονται από το βράδυ ως το πρωί. Είναι συντεταγμένα κόμματα, να μην υπάρχουν αιφνιδιασμοί. Δεν μπορώ να σας πω κάτι παραπάνω», είπε ο Νίκος Παππάς.

Φαντασιώσεις, απαντά το ΠΑΣΟΚ

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής απάντησε στις δηλώσεις του Ν. Παππά: «Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας το μεσημέρι της Κυριακής 24 Μαρτίου με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον κ. Φάμελλο, τον κ. Κουτσούμπα, τον κ. Χαρίτση και την κα Κωνσταντοπούλου έγιναν κατά σειρά κοινοβουλευτικής δύναμης την Τρίτη 26 Μαρτίου από τις 10 το πρωί και μετά.

Οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων που δέχτηκαν να συνυπογράψουν, έλαβαν το κείμενο της πρότασης στις 11 το πρωί.

Όλα τα υπόλοιπα είναι φαντασιώσεις».

Τι λένε πηγές της Νέας Αριστεράς

Δεν γνωρίζουμε σε τι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις αναφέρεται ή επινοεί εκ των υστέρων ο κύριος Παππάς, αναφέρουν πηγές της Νέας Αριστεράς. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «ξέρουμε όμως ότι χρειάστηκε να περάσουν 24 και πλέον ώρες από την αποκάλυψη της Κυριακής, αντιπαραθετικές διαρροές κι ένα ακατάληπτο μήνυμα του κυρίου Κασσελάκη, για να καταλήξει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει την πρόταση δυσπιστίας».

«Ξέρουμε επίσης ότι η Νέα Αριστερά κατέθεσε δημόσια την πρόσκληση στα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης για την υποβολή πρότασης δυσπιστίας στις 6 Μαρτίου. Ξέρουμε επιπλέον, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να την αρνηθεί με το επιχείρημα -δια στόματος της κυρίας Κεχαγιά- ότι μια πρόταση δυσπιστίας θα συσπειρώσει τη Νέα Δημοκρατία και έτσι εξυπηρετεί την κυβέρνηση. Ξέρουμε τέλος, ότι το πρωί της 24ης Μαρτίου ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε με σαφήνεια ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να πέσει. Αργότερα ο κύριος Ανδρουλάκης επανέφερε την πρόταση της Νέας Αριστεράς την οποία προφανώς στηρίξαμε. Όλα αυτά είναι γεγονότα» συνεχίζουν και καταλήγουν τονίζοντας «όπως γεγονός είναι ότι ο κύριος Παππάς με τη δήλωσή του προσέφερε σήμερα μια πολύτιμη υπηρεσία στη Νέα Δημοκρατία. Το γιατί επέλεξε να το κάνει ας το απαντήσει ο ίδιος ή ο πρόεδρος του κόμματος του».

Μαρινάκης: Ο Ν. Παππάς παραδέχθηκε προσυνεννόηση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση δυσπιστίας

Θέμα προσυνεννόησης ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης έθεσε στην ομιλία του ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Π. Μαρινάκης. Όπως είπε, στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ο πρώην υπουργός Ν. Παππάς «μαρτύρησε ή του ξέφυγε», ότι υπήρχε και προσυνεννόηση μεταξύ του ΣυΡιζΑ και του ΠΑΣΟΚ, άρα όχι απλώς η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας έγινε με φοβερά αντανακλαστικά, αλλά προετοιμαζόταν από ότι φαίνεται από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και από το ΣΥΡΙΖΑ είπε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε: αυτός ήταν και ο λόγος που ήρθε σήμερα Τετάρτη, ο κος Ανδρουλάκης, ενώ αυτό έχει γίνει πολλές μέρες πριν, και για αντιπερισπασμό, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει δημοσιεύματα για κοινωνικές συναντήσεις, και να πετάξει λάσπη σε μία κυβέρνηση η οποία, και την Κυριακή και τη Δευτέρα και την Τρίτη, παντού, [..] είπαμε την αλήθεια όπως ακριβώς είναι, είπε ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος είχε αποκαλέσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ως «πρόθυμο», την Κυριακή το απόγευμα, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας με αφορμή το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής.

Όπως είπε, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Αυτό σας πιέζει, διότι δεν μπορείτε να απαντήσετε στους πολίτες το πως είναι δυνατόν να έχετε απέναντί σας «μια κυβέρνηση που έχει κάνει όλα αυτά τα ..κακά για τον τόπο», με τους θεσμούς, με την Δημοκρατία με την Οικονομία, αλλά πρόταση δυσπιστίας να κάνετε, από ότι φαίνεται σε συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, – το είπε ο κύριος Παππάς – το ξαναλέω, [..] πάνω σε ένα θέμα που ήταν λυμένο ένα χρόνο πριν.

Ζητώντας το λόγο, ο παριστάμενος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δ. Μάντζιος είπε ότι «δεν είναι δικό μας θέμα, τι λέει ο κος Παππάς, σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις. Δεν ξέρω ποιος είναι ο σκοπός, που τα λέει, και που αποσκοπεί. Ρωτήστε προς τα εκεί, τι λέει ο κύριος Παππάς και όχι προς τα εδώ, είπε ο κ. Μάντζος και πρόσθεσε: «Κι εμείς πρέπει να θεωρήσουμε τυχαία την κοινωνική συνάντηση που έγινε την Κυριακή το βράδυ, μετά το δημοσίευμα, δύο υπουργών Επικρατείας, στο σπίτι του εκδότη επιχειρηματία που εξέδωσε την εφημερίδα που έθεσε αυτό το δημοσίευμα..».

Σε παρέμβασή του, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης είπε ότι εάν ο κ. Παππάς δεν ενέπλεκε το ΠΑΣΟΚ ο κ. Μάντζος θα είχε δίκιο. «Αλλά ο κ. Παππάς είπε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Είπε ότι υπάρχει προσυνεννόηση μεταξύ ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΣυΡιζΑ, προ της εκδόσεως του δημοσιεύματος, το οποίο, κατά τον πρόεδρο σας, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, και επομένως, αυτό είναι που γεννά τα ερωτηματικά και στα οποία πρέπει να απαντήσετε. Λέει ψέματα ο κύριος Παππάς; ρώτησε ο κ. Βορίδης με τον κ. Μάντζο να λέει ότι «υπεύθυνος είναι αυτός που τα λέει». Υπεύθυνος σίγουρα είναι, αλλά το ερώτημα είναι εάν ψεύδεται σχολίασε ο κ. Βορίδης, και συνέχισε: «Εδώ υπάρχουν δύο μέρη. Ο κος Παππάς κι εσείς. Ο κύριος Παππάς είπε ότι τα συζητάγαμε από πριν. Δηλαδή; Και πριν το δημοσίευμα. Δηλαδή, έχοντας γνώση του δημοσιεύματος, πριν αυτό δημοσιευθεί. Αυτά είπε ο κύριος Παππάς. Εσείς τώρα πρέπει να πείτε εάν είναι ψεύτης, είπε ο κ. Βορίδης με τον κ. Μάντζο να αποκαλεί «φαντασιώσεις» τα λεγόμενα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν συνεχεία, ο κ. Βορίδης είπε ότι εδώ υπάρχει κάτι που λέγεται και είναι σαφές και συγκεκριμένο, είναι επώνυμο και δημοσίως, κι εσείς τώρα, το αντικρούετε αυτό, με κοινωνικές συναντήσεις, οι οποίες δεν παρήγαγαν πολιτικό αποτέλεσμα. Όμως, αυτά που λέει ο κος Παππάς παρήγαγαν πολιτικό αποτέλεσμα, παρατήρησε ο κ. Βορίδης: Το πολιτικό αποτέλεσμα των συναντήσεων και συνεννοήσεων και του ευρύτερου συντονισμού ήταν η πρόταση δυσπιστίας. Τα άλλα, δεν έχουν πολιτικό αποτέλεσμα. Είναι, να έχουμε να συζητάμε. Δείτε το λίγο μεταξύ σας, διότι ως προς το βασικό ζήτημα, το οποίο είναι το κίνητρο και η μεθόδευση της συγκεκριμένης πρότασης, που συζητούμε σήμερα, εδώ είστε έκθετοι. Και αυτό αποκαλύπτεται, είπε ο κ. Βορίδης.