Ευθείες βολές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, εξαπέλυσε ο Χρήστος Σπίρτζης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «το πατρίς – θρησκεία – οικογένεια είναι το τρίπτυχο της χούντας» και κακώς το λέει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, σχολίασε την προτροπή του προέδρου της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκου Βελόπουλου, «να μην πηγαίνετε στις εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα», την οποία χαρακτήρισε έμμεση προτροπή σε βία.

Συγκεκριμένα ο κ. Σπίρτζης είπε: «Είναι υπεύθυνοι και ο κύριος Βελόπουλος, που είπε αυτό που είπε στο κοινοβούλιο και οποιοσδήποτε άλλος καπηλεύεται τέτοιου είδους θέματα, για πολιτικά οφέλη». Ο κ. Γιώργος Νικητιάδης από το ΠΑΣΟΚ, παρενέβη και σχολίασε τα όσα είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης καθώς και στα κόμματα «Νίκη» και «Σπαρτιάτες», τα οποία όπως σημείωσε προβάλλουν διαρκώς το «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια». Τότε, παρενέβη ο κύριος Σπίρτζης για να πει ότι «το λένε και οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας, το “πατρίς-θρησκεία-οικογένεια”», για να λάβει την απάντηση από τον δημοσιογράφο ότι:«Και ο πρόεδρός σας το λέει». Ο κ. Σπίρτζης ανταπάντησε ότι «κακώς το λέει».

«Το “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια” είναι το τρίπτυχο της Χούντας και της δεξιάς πολυκατοικίας και ο προοδευτικός κόσμος της χώρας το αντιπαλεύει από τότε που υπάρχει, διότι δίνει άλλο νόημα στην πατρίδα, από αυτό που έδινε η Χούντα των συνταγματαρχών που πούλησε την Κύπρο», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Και το λέω αυτό, γιατί υπήρχανε για αυτό το τρίπτυχο παρατάξεις, οι οποίες παρέδωσαν αγωνιστές πατριώτες στους Γερμανούς, για να πιάσουμε την Ιστορία. Παρέδωσαν οικογένειες κατεστραμμένες για τα πιστεύω τους σε αντίθεση με τη δεξιά πολυκατοικία».

«Το ότι υιοθετεί όμως κάποιος που μπορεί να υιοθετήσει ότι είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, της Νέας Αριστεράς, οποιουδήποτε προοδευτικού και δημοκρατικού κόμματος το “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια” σηματοδοτεί άλλα πράγματα και κατά τη γνώμη μου είναι τελείως απορριπτέο», τόνισε ο κ. Σπίρτζης.