Δηλώσεις στις κάμερες έκανε η μητέρα του 1,5 ετών βρέφους που πέθανε ξαφνικά στη Θήβα, αναφέροντας ότι δεν γνωρίζει τον λόγο που έφυγε το παιδάκι της από τη ζωή.

Μιλώντας στην κάμερα του Alpha, είπε πως «το κοιτάω, δεν κουνιόταν, τα μάτια του ήταν ανοιχτά, δεν κουνιόταν. Δεν έπαιρνε ανάσα και τού έκανα μαλάξεις στο κρεβάτι».

«Ξύπνησα τον άντρα μου και πήγα μέσα μαζί με το μωρό, λέγοντας ότι δεν παίρνει οξυγόνο. Ήρθε εδώ το ασθενοφόρο και τον άρπαξαν και τον έβαλαν μέσα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, για τα αίτια θανάτου δήλωσε πως «μου είπαν ότι πρέπει να γίνει νεκτροτομή-νεκροψία για να καταλάβουν τι έχει γίνει».

Από την πλευρά του, ο πατέρας του νεκρού βρέφους είπε ότι «το έβαλα εκεί και άρχισα να προσπαθώ να του δώσω οξυγόνο. Η γυναίκα μου πήρε το τηλέφωνο και άρχισε να καλεί ασθενοφόρο και εγώ άρχισα να του κάνω μαλάξεις, αλλά κατέληξε».

Το χρονικό της τραγωδίας

Το Πάσχα το EKAB δέχθηκε κλήση από τη Θήβα για έκτακτο περιστατικό με ένα βρέφος 1,5 ετών.

Όταν το πλήρωμα έφτασε στο σημείο παρέλαβε το μωρό χωρίς τις αισθήσεις του και το παιδί μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Χαλκίδας όμως οι γιατροί δεν πρόλαβαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, καθώς το μωρό ήταν ήδη νεκρό.

Έκτοτε, διατάχθηκε νεκροψία-νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.