Για με τα πρωτόκολλα που θα πρέπει να ακολουθούνται σε μία επέμβαση λιποαναρρόφησης, μίλησε ο πλαστικός χειρουργός, Ανδρέας Φουστάνος, με αφορμή τον τραγικό θάνατο της 57χρονης κομμώτριας στην Πάτρα.

«Είναι μια σοβαρή επέμβαση πρέπει να γίνει με όλη την προσοχή και να λάβει ο γιατρός τα μέτρα του, καθώς κάνει μια επέμβαση χειρουργική που μπορεί να έχει μια οποιαδήποτε επιπλοκή. Ο ειδικός για την επέμβαση της λιποαναρρόφησης είναι ο πλαστικός χειρουργός» είπε, μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Ακόμα δεν είδες τίποτα» και απαντώντας στα όσα ακούγονται ότι δεν έκανε πλαστικός χειρουργός την επέμβαση στην 57χρονη Χαρά.

«Σε όλες τις επεμβάσεις πρέπει να γίνεται προεγχειρητικός έλεγχος, οποιαδήποτε να είναι η ηλικία του ασθενή. Είναι ιατρικό λάθος το να μη γίνει αυτός ο έλεγχος» επισήμανε.

Ειδικά για την επέμβαση που έκανε η γυναίκα από την Πάτρα ο κ. Φουστάνος, ανέφερε: «Μου φαίνεται περίεργη αυτή η ιστορία όπως την άκουσα. Πήγε και μέσα σε λίγη ώρα έφυγε, τι επέμβαση ήταν αυτή που μέσα σε λίγη ώρα έφυγε; Τι πράγματα είναι αυτά; Δεν είχε πάρει φάρμακο για αναισθησία; Μετά από μία τέτοια επέμβαση (λιποαναρρόφησης) έπρεπε να υπάρχει παρακολούθηση».

«Δεν αφήνεις έναν ασθενή να φύγει να πάει σπίτι του μετά από μια επέμβαση να πάει σπίτι του αν δεν βεβαιωθείς ότι είναι καλά» τόνισε ο κ. Φουστάνος και επανέλαβε ότι «μια επέμβαση λιποαναρρόφησης δεν γίνεται στο πόδι, θέλει πολλή προσοχή».

Ζαλιζόταν και λιποθύμησε στα χέρια της κόρης της μετά την επέμβαση

«Ο γιατρός μας διαβεβαίωσε ότι όλα πήγαν καλά, όμως όταν πήγαμε σπίτι, η μητέρα μου άρχισε να πονά και είχε ναυτίες. Ζαλιζόταν και πονούσε έντονα το κεφάλι της. Πήγαμε στο νοσοκομείο και μας είπαν ότι οι εξετάσεις ήταν καθαρές. Φύγαμε, αλλά η μητέρα μου εξακολουθούσε να ζαλίζεται και, γυρίζοντας σπίτι, στο ασανσέρ λιποθύμησε πάνω μου. Την ξαναπήγα σε ιδιωτικό νοσοκομείο και από εκεί μας έδωσαν εξιτήριο. Γυρίσαμε σπίτι, πονούσε και το στομάχι της και τα πόδια της έβγαζαν φουσκάλες. Κάλεσα την αστυνομία, πήγαμε με περιπολικό στο Γενικό Νίκαιας, όπου οι γιατροί τη διασωλήνωσαν, αλλά δεν τα κατάφερε», λέει η κόρη της 57χρονης Χαράς, περιγράφοντας τα όσα ακολούθησαν μετά την επέμβαση της μητέρας της.