Η αστυνομία της Ρωσίας συνέλαβε έναν δημοσιογράφο του Forbes, επειδή είχε γράψει για τα εγκλήματα πολέμου, που διέπραξε μονάδα του ρωσικού στρατού στην Μπούκα της Ουκρανίας κατά τα πρώτα στάδια του πολέμου.

Πρόκειται για τον Σεργκέι Μινγκαζόφ, που κατηγορείται για διάδοση ψευδών ειδήσεων, αφού το Κρεμλίνο επίσημα υποστηρίζει ότι ποτέ δεν έγινε κάτι στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο δικηγόρος του, Κονσταντίν Μπούμπον, ανέφερε στο Facebook πως ο πελάτης του βρίσκεται σε κέντρο κράτησης στην πόλη Χαμπαρόφσκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή, όπου ζει.

Επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πρόσθεσε πως ο Μινγκαζόφ συνελήφθη επειδή αναπαρήγαγε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύματα σχετικά με τις σφαγές στην ουκρανική πόλη Μπούκα, κοντά στο Κίεβο, όπου το Reuters και άλλοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί είχαν κάνει λόγο για δολοφονίες ουκρανών αμάχων τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου.

Σημειώνεται ότι οι ρώσοι αλεξιπτωτιστές κατείχαν περίοπτη θέση στον στρατό πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία και θεωρούνταν το πιο ικανό σώμα. Ωστόσο, μετά την αποτυχία να πέσει η χώρα σε λίγες εβδομάδες και μετά τις μεγάλες απώλειες που υπέστησαν οι αλεξιπτωτιστές, έπεσαν σε δυσμένεια.

Ρωσικές αναφορές στο «Telegram» υποστήριξαν ότι σκληροπυρηνική μονάδα διέπραξε τα εγκλήματα, για να στείλει μήνυμα στις μονάδες του ρωσικού στρατού να μην υποτιμούν τους αλεξιπτωτιστές μετά την αποτυχία στα πρώτα στάδια του πολέμου.