«Έχουμε μια ακόμα εκλογική μάχη μπροστά μας και θα την κερδίσουμε» ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού από τη Δροσιά Αττικής, όπου μίλησε σε συγκεντρωμένους πολίτες, λέγοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει η κυβέρνηση να στήσει ανάχωμα σε όσους καπηλεύονται τη χριστιανική πίστη, αλλά και σχολιάζοντας την επίθεση μέσα στη Βουλή.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «ασχέτως του τι έγινε πέρσι, η κάλπη θα είναι άδεια και θα γεμίσει με «γαλάζια» ψηφοδέλτια ως αποτέλεσμα της κινητοποίησης που θα κάνουν όλα τα στελέχη της ΝΔ, όλοι οι παλιοί και νέοι φίλοι, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με τον μόνο ουσιαστικό κίνδυνο που έχουμε: την αδιαφορία. Σε αυτό πρέπει να απαντήσουμε».

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των ευρωεκλογών είπε: «Το τι συμβαίνει στην Ευρώπη έχει σημασία στο τι συμβαίνει στη χώρα μας. Η χώρα έχει βγει πολύ ωφελημένη. Ειδικά τα πέντε αυτά χρόνια διεκδικήσαμε πολιτικές για όλους τους Έλληνες. ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης… Η κυβέρνηση έχει αποτύπωμα στο προσφυγικό. Είμαστε η μόνη χώρα στην ΕΕ, που το διαχειριστήκαμε με αποτελεσματικότητα, διότι φυλάξαμε τα σύνορά μας. Καταφέραμε όποτε χρειάζεται να συνεργαζόμαστε με την Τουρκία για μείωση ροών».

«Δεν έγιναν τυχαία (σ.σ. αυτά), επειδή η κυβέρνηση έχτισε την αξιοπιστία της χώρας στην Ευρώπη. Δεν είμαστε πια “μαύρο πρόβατο”. Αν σκεφτείτε πόσο πολύπλοκο είναι το γεωπολιτικό περιβάλλον, όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία στην Ευρώπη τόσο μεγαλύτερη η δυνατότητα να διεκδικήσουμε περισσότερα για την πατρίδα μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Δροσιά

Επισήμανε, δε, ότι για να είναι ισχυρή η φωνή της Ελλάδας χρειάζονται έλληνες ευρωβουλευτές, που θα πρέπει να αγωνίζονται με τη σημαία της Ελλάδας και όχι εναντίον της πατρίδας, όπως έκαναν μερικοί για κομματικό όφελος. «Οι ευρωεκλογές λαμβάνουν χώρα δέκα μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, στις οποίες οι Έλληνες μας είπαν ότι “εσάς εμπιστευόμαστε, για να λύσετε μεγάλα προβλήματα”. Αυτή την εντολή προσπαθώ να τιμώ. Έχουμε κάνει πολλά πράγματα αυτούς τους εννέα μήνες. Θα πω ότι η πορεία της οικονομίας μάς δίνει τη δυνατότητα να στηρίζουμε την κοινωνία στις μεγάλες δυσκολίες.

Είναι σημαντικό σε μία εθνική κάλπη η ΝΔ να βγει όσο το δυνατόν πιο ισχυρή. Όσο πιο ισχυροί είμαστε, θα τρέξουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία το πολιτικό μήνυμα των εκλογών. Τα άλλα κόμματα έχουν μόνο μία ατζέντα: Πώς θα αδυνατίσει η ΝΔ. Εμείς σηκώνουμε το γάντι, και στις εκλογές θα στείλουμε μήνυμα συνέχειας και συνέπειας. Είμαστε φορέας υπεύθυνου πατριωτισμού. Για την αντιπολίτευση δεν λέω τίποτα. Όλοι βγάζετε συμπέρασμα, αν υπάρχει υπεύθυνη αντιπολίτευση, που μπορεί να κάνει κοστολογημένη πρόταση.

Έχουν καιρό να ανασκουμπωθούν. Όπως είπα χθες, εθνικές εκλογές θα κάνουμε το 2027. Είναι πολύ σημαντικό η ΝΔ το βράδυ των εκλογών να έχει υψηλό ποσοστό, για να σταλεί μήνυμα εντός και εκτός συνόρων», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Δροσιά

«Από τη Δευτέρα, εκ των πραγμάτων, και για δύο εβδομάδες θα σεβαστούμε το κλίμα των ημερών και θα πάμε όλες και όλοι μαζί να γιορτάσουμε το Άγιο Πάσχα. Και με την ευκαιρία αυτή, και σας ζητώ συγγνώμη για την καθυστέρηση στην άφιξή μου, αλλά ήμουν μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο στο Δήλεσι, σε κάποιες πολύ σημαντικές δομές της Αρχιεπισκοπής, πρέπει να στείλουμε μήνυμα αγάπης, ενότητας, αλληλεγγύης και να στήσουμε ένα ανάχωμα απέναντι σε αυτούς που με τον πιο πρόστυχο τρόπο καπηλεύονται τη χριστιανική πίστη, λες και κάποιοι είναι περισσότερο χριστιανοί από κάποιους άλλους. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα, τα οποία διχάζουν τους Έλληνες, ειδικά σε μία συγκυρία που πρέπει, παρά τις διαφορές μας, να είμαστε όλοι ενωμένοι».

«Μπορεί να είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, δεν είμαστε όμως ποτέ εχθροί. Ποτέ δεν είμαστε εχθροί. Μπορεί να διαφωνούμε, αλλά ούτε θα βριζόμαστε ούτε θα πλακώνουμε τους αντιπάλους μας στα μπουνίδια. Αυτές δεν είναι συμπεριφορές οι οποίες ταιριάζουν σε μία δημοκρατία», τόνισε ο πρωθυπουργός.