Έμπλεξαν τις… γραμμές τους στην Ελληνική Λύση καθώς άλλα λέει ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος, και άλλα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος σε σχέση με τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου. Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Μετά την προτροπή του κ. Βελόπουλου σε βουλευτές που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών να μην τολμήσουν να πάνε το Πάσχα στις εκκλησίες, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας δήλωσε πως «εμείς έχουμε ως σταθερές γραμμές, τον λόγο του Θεού. Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος, ούτε οποιαδήποτε πολιτικός. Σεβόμαστε τους άνθρωπους. Δεν μπορώ να πάω σε πράγματα που δεν τα λέει το Ευαγγέλιο. Εκείνος μπορεί να έχει τις απόψεις του, δεν μπορώ να ταυτιστώ με συμφέροντα προσωπικά. Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες».

Παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι «η Εκκλησία μας καλεί όλους να αγαπά ο ένας τον άλλον, να σέβεται ο ένας τον άλλον», ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν υπάρχει «χριστιανόμετρο», ο κ. Ιερώνυμος απάντησε, «όχι, ποτέ. Μόνο η αγάπη η συγχώρεση, η συναδέλφωση και η συνεργασία».

Κατόπιν αυτών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής εξέφρασε την ενόχληση του προέδρου του και επιτέθηκε στον Αρχιεπίσκοπο. Όπως είπε, «διαβάσαμε κάποιες δηλώσεις και νομίζαμε ότι τις έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Δυστυχώς είδαμε ότι τις έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Σε ρόλο εκπροσώπου τύπου της κυβέρνησης ο Αρχιεπίσκοπος, υιοθετεί τα όσα αναφέρουν τα τρολ της ΝΔ στο διαδίκτυο και τα πληρωμένα site για μια παραποιημένη δήλωση του προέδρου μας. Ο πρόεδρός μας είπε να μην πάνε στις εκκλησίες για ψηφοθηρικούς λόγους και ήταν παραίνεση – μην πάτε αν θέλετε. Δεν σας είπε μην πάτε. Το να υιοθετεί ο Αρχιεπίσκοπος όσα λέει η ΝΔ μας στεναχωρεί. Νομίζαμε ότι ήταν ο Παύλος Μαρινάκης. Δεν θα έκανε τέτοια δήλωση ο Χριστόδουλος. Προεκλογικά, ο Αρχιεπίσκοπος αναλαμβάνει έναν άλλο ρόλο. Να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Δεν χρειάζεται να είναι τόσο ένθερμος υποστηρικτής του Μητσοτάκη ο Ιερώνυμος».

Όμως, λίγα μόλις λεπτά αργότερα ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος με ανάρτησή του επιχείρησε να αναδιπλωθεί, δηλώνοντας ότι συμφωνεί με τις δηλώσεις Ιερώνυμου και κάλεσε τα άλλα κόμματα να μην την εργαλειοποιούν. Γράφει με κεφαλαία γράμματα στο X: «ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

  • ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Λ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ.
  • Η ΔΗΛΩΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ:
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ
  • ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΚΛΗΡΟ, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ.
  • ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.
  • ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ, Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ».