Η αντεπίθεση της ΝΔ φέρνει αποτελέσματα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά» το κυβερνών κόμμα προηγείται στην «κούρσα» των ευρωεκλογών με ποσοστό 33,6%. Ακολουθούν: ΣΥΡΙΖΑ 16,3%, ΠΑΣΟΚ 13,5%, Ελληνική Λύση 9,1%, ΚΚΕ 8,8%, Νίκη 3,4%, Πλεύση Ελευθερίας 3,1%, Νέα Αριστερά 2,7% κα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις των πολιτών σε ό,τι αφορά στους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ. Στο ερώτημα «ποιον από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ είναι πιο πιθανό να ψηφίσετε» ο Γιώργος Αυτιάς προηγείται με 40% και ακολουθούν (στην πρώτη «ενδεκάδα») η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Πύρρος Δήμας, ο Φρέντι Μπελέρης, η Ελεονώρα Μελέτη, ο Δημήτρης Τσιόδρας, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Θανάσης Εξαδάχτυλος, η Βούλα Πατουλίδου.

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η Μαρία Σπυράκη και στη συνέχεια το προβάδισμα έχουν: η Βίκυ Φλέσσα, η Νόνη Δούνια, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Σπύρος Καρανικόλας και με μικρότερα ποσοστά επιλογής ακολουθούν οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

Επισημαίνεται πως η έρευνα διεξήχθη αμέσως μετά την ανακοίνωση του συνόλου των ευρωβουλευτών του κυβερνώντος κόμματος και πριν από την απόφαση του Αρείου Πάγου που απέκλεισε του Σπαρτιάτες.

Σε κάθε περίπτωση, και αυτή η έρευνα επιβεβαιώνει τις τάσεις που έχουν καταγράψει όσες έχουν προηγηθεί τις τελευταίες ημέρες. Η ΝΔ είναι πρώτη ενισχύοντας τη δύναμή της και ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να κατοχυρώνει τη δεύτερη θέση, αφήνοντας στην τρίτη το ΠΑΣΟΚ, που φιλοδοξούσε να κάνει την ανατροπή στους συσχετισμούς εντός της αντιπολίτευσης.