Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, διέταξε η διοίκηση του νοσοκομείου, «Αττικόν».

Ο Δημήτρης Καλλιάνος κατέληξε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αττικόν», εκεί όπου ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μετεωρολόγος του MEGA εκλιπαρούσε τους γιατρούς να τον βάλουν νωρίτερα, μήπως και τα καταφέρει.

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη καλλιάνου, μίλησε στον «Χαμογέλα και Πάλι!» για την υπόθεση.

«Δεν έχουν ακόμα τον ιατρικό φάκελο. Ο ανθρώπινος πόνος είναι ένα βίωμα που δεν έχει σχέση με τα αξιώματα αλλά βιώνεται με ακραίο τρόπο από τους ανθρώπους που έχουν ‘’ψηλά’’ την οικογένεια. Από ότι φαίνεται δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου. Η οικογένεια εκλιπαρούσε και το νοσοκομείο, λες και δεν έχει σημασία η ζωή αλλά το πρωτόκολλο, στάθηκαν πίσω από αυτό.

Ο άνθρωπος ακρωτηριάστηκε σε ένα δωμάτιο, έπεσε σε κώμα και έχασε τη ζωή του. Η υπόθεση αυτή έχει πάρει πολιτικές διαστάσεις αλλά αυτό δεν αφορά εμένα. Εγώ ζήτησα τον φάκελο νοσηλείας και η διαδικασία είναι συγκεκριμένη. Θα μελετήσουμε τον φάκελο και όλα τα προβλήματα υγείας και εφόσον διαπιστωθεί από την ομάδα ειδικών πως έχουν τελεστεί εγκληματικές πράξεις από αμέλεια θα πρέπει να μηνύσουμε τους γιατρούς για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και η οικογένεια έχει δικαίωμα να ζητήσει αποζημιώσεις. Το κράτος θα ορίσει πραγματογνώμονες για να αποφανθούν εάν υπάρχει ιατρική αμέλεια. Αυτή είναι η διαδικασία».