Κλαμπ Μπριζ και Φιορεντίνα ρίχνονται στην… αρένα του «Γιαν Μπρέιντελ Στάντιον» έχοντας ως στόχο να πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση που οδηγεί στον τελικό του Conference League, όπου όλοι θέλουμε εκεί να βρεθεί και ο Ολυμπιακός.

Στο πρώτο παιχνίδι οι δύο ομάδες έδωσαν μία παράσταση αντάξια του επιπέδου της διοργάνωσης και της φάσης όπου έχουμε φτάσει, με την Φιορεντίνα τελικά να είναι εκείνη που πήρε, έστω και στο νήμα, τη νίκη.

Οι δύο αυτές ομάδες έχουν βρεθεί ξανά σε τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Οι γηπεδούχοι στο UEFA το 1976 και το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1978 ενώ οι φιλοξενούμενοι από μία φορά σε όλες τις διοργανώσεις της UEFA, δηλαδή στο Champions League (1957), στο Κύπελλο Κυπελλούχων δις (1961, 1962), όπου την πρώτη το κατέκτησαν κιόλας, στο Κύπελλο UEFA (1990) και το Conference League (2023).

Πέρα από τους φιλάθλους των δύο κλαμπ, τα βλέμματα τους στο ματς αυτό θα έχουν έντονα στραμμένα τόσο οι άνθρωποι του Ολυμπιακού όσο και οι φίλαθλοι της ομάδας του Πειραιά, αφού απ’ αυτό θα προκύψει ο αντίπαλός τους για τον τελικό της διοργάνωσης, σε περίπτωση που εκείνοι καταφέρουν την Πέμπτη (09/05-22:00) να υπερκεράσουν το εμπόδιο της Άστον Βίλα.