Το άτομο που έγινε γνωστό ως Τζέισον Αντιγόνη και ένα από τα πρώτα άφυλα άτομα στην Ελλάδα, δήλωσε ότι πλέον επαναπροσδιορίζεται ως άντρας, αναφέροντας πως ήθελε χρόνο να ψάξει τον εαυτό του.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» δήλωσε ότι πλέον ονομάζεται Ιάσων Δούσης, σημειώνοντας ότι «χρησιμοποιώ την αρσενική αντωνυμία τώρα. Δεν σημαίνει ότι βλέπω τον άνδρα με στερεότυπα, ούτε τη γυναίκα με στερεότυπα».

Έπειτα, ανέφερε πως «το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό ως προς το φύλο και τη
σεξουαλικότητα είναι αέναο, δηλαδή μπορούμε όσες φορές θέλουμε να ξανασκεφθούμε για τον εαυτό μας. Βιολογικά είμαστε μια ξεχωριστή περίπτωση ο καθένας. Οπότε η διάκριση αυτή μόνο στα δύο φύλα δεν υφίσταται στην πραγματικότητα, ακόμη και βιολογικά. Ως προς την ταυτότητα φύλου είναι ένα βίωμα. Δεν σχετίζεται η έκφραση φύλου με τον σεξουαλικό προσανατολισμό».

Ο Ιάσων Δούσης ως Τζέισον Αντιγόνη

«Ήθελα λίγο τον χρόνο μου, ίσως υπερεκτέθηκα, ήθελα να με ξαναψάξω», είπε μεταξύ άλλων.

Επίσης, ανέφερε πως το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει είναι πως «πιστεύω ότι κάθε άτομο πρέπει να αναλογιστεί ότι έχει χρέος να σέβεται τα υπόλοιπα άτομα. Το παιδί να μην χάσει το κουράγιο του για το ότι θα μπορέσει και θα βρει τον τρόπο να ζήσει τη ζωή που θέλει αργά ή γρήγορα».