Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 2-0, ο Ολυμπιακός όμως το έκανε 2-2 και τερμάτισε στην 3η θέση εξασφαλίζοντας την 3η θέση και την έξοδο στην Ευρώπη, με τους Πράσινους, από την άλλη πλευρά, να μένουν στην 4η και να πρέπει οπωσδήποτε να κατακτήσουν το κύπελλο αν θέλουν να παίξουν και αυτοί στην Ευρώπη.

Το ντέρμπι άρχισε με τους γηπεδούχους, στο ντεμπούτο του Χρήστου Κόντη στον πάγκο τους, να έχουν μεγάλη ευκαιρία με τον Γερεμέγεφ που έφυγε στην πλάτη του Κάρμο μετά τη βαθιά μπαλιά του Χουάνκαρ αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε. Ήταν μια φάση που τόνωσε την ψυχολογία των γηπεδούχων, οι οποίοι πατούσαν καλύτερα, κυκλοφορούσαν σωστά τη μπάλα, έπαιζαν κυρίως από δεξιά και δεν ένιωθαν κάποιον κίνδυνο πίσω.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν προβλήματα σε ό,τι αφορά τη δημιουργία φάσεων και δεν μπορούσαν να απειλήσουν, με τους Πράσινους να πλησιάζουν ξανά στο γκολ στο 26′ με το νέο τετ α τετ του Γερεμέφεγ αλλά το τελείωμα του ήταν πολύ κακό στην προσπάθειά του να «σκάψει».

Στο 39′ ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά με το δυνατό σουτ του Μαντσίνι που απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι ο Τζολάκης και στο 45′ η μπάλα πήγε στο δοκάρι από το σουτ του Μπακασέτα που βρήκε και στον Ρέτσο, για να έρθει τελικά το γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου: Πέναλτι στο 45’+3′ μετά την ανατροπή του Μαντσίνι από τον Ρίτσαρντς, εκτέλεση του Μπακασέτα στο 45’+5′ και 1-0.

Η ομάδα του Χρήστου Κόντη άξιζε το προβάδισμα που είχε και μπήκε στο β’ μέρος με στόχο το δεύτερο γκολ που θα την έφερνε κοντά στη νίκη. Ένα δεύτερο γκολ που ήρθε στο 59′ με το ωραίο σουτ του Μπερνάρ και με τη Λεωφόρο να πανηγυρίζει έξαλλα για το 2-0.

Τα πράγματα πήγαιναν τέλεια για τους Πράσινους και πολύ άσχημα για τον Ολυμπιακό, για τον οποίο ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ άρχισε τις αλλαγές ψάχνοντας τη λύση. Και τελικά τη βρήκε με την είσοδο του Γιόβετιτς, ο οποίος θα γινόταν καθοριστικός στη συνέχεια. Όπως φυσικά και ο Ποντένσε, ο οποίος ήταν μέσα σε όλες τις μεγάλες φάσεις της ομάδας του.

Στο 67′ ο Πορτογάλος, μετά την πάσα του Μαυροβούνιου, έπιασε φοβερό σουτ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι, στο 73′ όμως… μάγεψε με την απίθανη λόμπα εκτός περιοχής για το 2-1, με τους οπαδούς των γηπεδούχων να χειροκροτούν και τον ίδιο να απαντάει με υπόκλιση.

Στο 67′ ο Πορτογάλος, μετά την πάσα του Μαυροβούνιου, έπιασε φοβερό σουτ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι, στο 73′ όμως… μάγεψε με την απίθανη λόμπα εκτός περιοχής για το 2-1, με τους οπαδούς των γηπεδούχων να χειροκροτάνε και τον ίδιο να απαντάει με υπόκλιση.

Ο Ολυμπιακός είχε ξαναμπεί στο παιχνίδι, ο Κόντης έκανε αλλαγές και στο 81′ ο Ποντένσε από σκόρερ έγινε δημιουργός αφού από δική του σέντρα ήρθε το 2-2 του Γιόβετιτς με κεφαλιά!

Σκορ που έμεινε ως το τέλος, αν και οι Ερυθρόλευκοι έμειναν με 10 παίκτες στο 89′ λόγω αποβολής του Ποντένσε με δεύτερη κίτρινη κάρτα καθώς βρήκε με το χέρι τον Πέρεθ σε μια εναέρια μονομαχία.

Παναθηναϊκός (Χρήστος Κόντης): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ (77’ Ζέκα), Ρουμπέν, Τσέριν (65’ Βιλένα), Μαντσίν (66’ Παλάσιος), Μπακασέτας, Μπερνάρ (77’ Βέρμπιτς), Γερεμέγεφ (77’ Γερεμέγεφ).

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ρίτσαρντς (76’ Κίνι), Όρτα (61’ Γιόβετιτς), Έσε, Καρβάλιο (46’ Ιμπόρα), Φορτούνης, Ποντένσε (62’ Ζέλσον Μαρτίνς), Ελ Κααμπί (90’+8’ Μασούρας).