Την κατάκτηση του 4ου πρωταθλήματος της ιστορίας του πανηγυρίζει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος με γκολ των Μπράντον Τόμας και Τάισον νίκησε με 2-1 εκτός έδρας τον Άρη για την τελευταία αγωνιστική των play off της Stoiximan Super League και τερμάτισε στο +2 από την ΑΕΚ.

Ηταν ένα από τα πιο ιστορικά ντέρμπι και αυτό ήταν δεδομένο ότι θα προκαλούσε πάθος αλλά και άγχος στις δύο ομάδες. Όπως και να έχει, οι Ασπρόμαυροι ήταν αυτοί που έδειχναν να πατάνε καλύτερα στο ξεκίνημα, έχοντας κατοχή μπάλας 56% στο πρώτο 15λεπτο, με τα νέα από Αθήνα να μην είναι καλά για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου αφού η ΑΕΚ είχε ανοίξει το σκορ κόντρα στη Λαμία.

Ο ΠΑΟΚ, όμως, είχε την τύχη στα χέρια του, τον απασχολούσε μόνο το δικό του αποτέλεσμα και όταν στο 30′ ο Ζίβκοβιτς έβγαλε τετ α τετ τον Μπράντον Τόμας που τελείωσε όπως έπρεπε τη φάση για το 0-1 το πρωτάθλημα ερχόταν πιο κοντά! Ένα γκολ που προκάλεσε νευρικότητα στους Κίτρινους, οι οποίοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου, όμως, αντέδρασαν και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, αφού ο Μορόν έβαλε γκολάρα με απίστευτο γυριστό για το 1-1, το οποίο πανηγύρισαν και οι οπαδοί της ΑΕΚ στην OPAP Arena αφού με αυτό το σκορ η ομάδα τους έπαιρνε το πρωτάθλημα. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου, μάλιστα, συνέχισε να πιέζει με στόχο και το δεύτερο γκολ, αλλά αυτό τελικά το έβαλαν οι Ασπρόμαυροι.

Στο 62′ ο Κωνσταντέλιας άρχισε τα μαγικά από αριστερά και έδωσε στον Μπράντον που έκανε το τακουνάκι για τον Τάισον, ο οποίος με ωραίο σουτ έγραψε το 1-2! Ο ΠΑΟΚ είχε ξανά το προβάδισμα, είχε ξανά το πρωτάθλημα στα χέρια του, στο 78′ όμως έμεινε με 10 παίκτες αφού ο Μιχαηλίδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι Ασπρόμαυροι ήταν, πλέον, σε θέση άμυνας, όπως είναι λογικό, με στόχο να κρατήσουν το αποτέλεσμα και τα κατάφεραν παρά την πίεση του Άρη, ο οποίος ήταν μονίμως μπροστά με στόχο την ισοφάριση. Μια ισοφάριση, όμως, που δεν ήρθε ποτέ, με τον ΠΑΟΚ να φεύγει από το Κλεάνθης Βικελίδης νικητής και πρωταθλητής!

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια (86’ Φεράρι), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Εμβοντό (86’ Φετφατζίδης), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (86’ Ανσαριφάρντ), Βερστράτε (66’ Μάνου Γκαρθία), Σαβέριο (72’ Ζαμόρα), Μορόν.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ, Κωνσταντέλιας (80’ Νάσμπεργκ), Τάισον (65’ Ντεσπόντοφ), Α. Ζίβκοβιτς, Τόμας (65’ Σαμάτα).