Η Κυριακή των Βαΐων είναι η ημέρα που ο Ιησούς μπήκε θριαμβευτικά στα Ιεροσόλυμα και ο κόσμος τον υποδέχτηκε «μετά βαΐων και κλάδων». Και μπορεί να βρίσκεται μέσα στην περίοδο της Σαρακοστής, όμως, η νηστεία διακόπτεται και οι πιστοί επιτρέπεται να φάνε ψάρι, ώστε να τονιστεί η σπουδαιότητα και το πανηγυρικό ύφος της εισόδου του Ιησού στα Ιεροσόλυμα.

Αν, λοιπόν, σκοπεύετε κι εσείς να τιμήσετε την Κυριακή των Βαΐων με ψαράκι, παρακάτω σάς έχουμε τις ταβέρνες στην Αθήνα, όπου θα βρείτε το καλύτερο και πιο φρέσκο.

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Από τα πιο ξακουστά εστιατόρια της πόλης για το ψάρι του. Στο Μπαρμπουνάκι θα απολαύσετε μεγάλη ποικιλία από φρέσκα θαλασσινά και ψάρια, κυρίως μικρά αλλά και μεγαλύτερα, ανάλογα με την ημέρα και την εποχή. Εξάλλου, η φιλοσοφία των εστιατορίων είναι το «ποιοτικό ψάρι για όλους».
Πατριάρχου Γρηγορίου & Πατριάρχου Ιωακείμ 2, Ν. Ερυθραία/Λυκούργου 6 & Αγίας Βαρβάρας 66, Χαλάνδρι/Χάρητος 39B, Κολωνάκι/Πλατεία Μητροπόλεως 4 Αθήνα/Μ. Αλεξάνδρου 74, Νέα Σμύρνη/Άγγελου Μεταξά 48, Γλυφάδα

Δουράμπεης

Εδώ, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο Δουράμπεης είναι μια από τις παλαιότερες ψαροταβέρνες της Αττικής, καθώς λειτουργεί στο ίδιο σημείο στο Μικρολίμανο από το 1932. Το ιστορικό αυτό στέκι σερβίρει πιάτα υψηλής ποιότητας, ολόφρεσκα ψάρια αλλά και ιδιαίτερα όστρακα. Στα συν του μαγαζιού, είναι ο χώρος με τα μεγάλα στρογγυλά παράθυρα που θυμίζουν καράβι, την ψάθα στον τοίχο να φέρνει μια… θαλασσινή αύρα και τις φωτογραφίες από το Φάληρο του ’50 και του ’60 να σε ταξιδεύουν νοσταλγικά πίσω στο χρόνο.
Ακτή Δηλαβέρη 29, Πειραιάς

Μαργαρώ

Με παράδοση που ξεκινά από το 1944, η Μαργαρώ είναι πλέον διάσημη για το τηγάνι της και θεωρείται μια από τις καλύτερες ψαροταβέρνες του Πειραιά. Ο χώρος της είναι απλός και λιτός, ωστόσο σίγουρα δεν θα του δώσετε και πολύ σημασία, μιας και το ενδιαφέρον σας θα κερδίσουν τα λαχταριστά πιάτα.
Λ. Χατζηκυριάκου 126, Πειραιάς

Τραβόλτα

Για ψαράκι και μάλιστα νόστιμο και φρέσκο στο Περιστέρι; Ναι αμέ, όταν πρόκειται για του Τραβόλτα. Βρίσκεται πίσω από το σταθμό του μετρό του Αγίου Αντωνίου και τα ψάρια που σερβίρει, φτάνουν καθημερινά από καΐκια της Χαλκίδας, της Καλύμνου και της Αθήνας.
Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι

Ζαρκαδούλας

Φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα καβούρια του και το φρέσκο ψάρι, αλλά και για τα θαλασσινά του. Η διακόσμηση στην ψαροταβέρνα του Ζαρκαδούλα είναι λιτή και απέριττη και σού θυμίζει κάτι από παλιό ιχθυοπωλείο.
Βιθυνίας 32, Νίκαια