Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου του Πάσχα, άγνωστοι κατόρθωσαν να μπουν στο εσωτερικό του κτιρίου εταιρείας χρυσού στον Πειραιά και να κλέψουν το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Αρχικά παραβίασαν παράθυρο διπλανής ναυτιλιακής εταιρείας, ενώ στη συνέχεια άνοιξαν τρύπα στη μεσοτοιχία, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στην εταιρεία εμπορίας χρυσού.

Οι «ποντικοί» εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι το κατάστημα ήταν κλειστό λόγω της αργίας, με συνέπεια η ΕΛ.ΑΣ να θεωρεί ότι η διάρρηξη ήταν καλά προσχεδιασμένη, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί το πότε ακριβώς έγινε.

«Προσπάθησαν να παραβιάσουν την πόρτα, δεν τα κατάφεραν, τη σπάσανε και συνέχισαν να σπάνε άλλους 2 τοίχους και μπήκαν στο διπλανό γραφείο, που είναι με εμπορία χρυσού», είπε στην εκπομπή «Live News» ο Χαράλαμπος Τοπάλογλου, ιδιοκτήτης ναυτιλιακής εταιρείας.

Οι δράστες παρέμειναν με την άνεσή τους στη ναυτιλιακή εταιρεία, ελέγχοντας με τρυπάνι το πάχος των τοίχων, για να δουν πώς θα φτάσουν στα χρηματοκιβώτια που βρίσκονταν ακριβώς δίπλα.

Η «λεία» υπολογίζεται στα 100.000 ευρώ

«Ήταν προμελετημένο. Και είχαν κάνει και αναγνωριστικές τρύπες, για να δουν πού είναι πιο ευαίσθητο το σημείο, για να μπουν. Όπως βλέπετε, με τρυπάνια έχουν κάνει τρύπες», πρόσθεσε ο Τοπάλογλου.

Ανενόχλητοι, πλέον, έφτασαν στα χρηματοκιβώτια. Με μηχάνημα ηλεκτροσυγκόλλησης προσπαθούσαν επί ώρες να ανοίξουν το ένα από τα δύο και όταν τελικά τα κατάφεραν, αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα αξίας περίπου 100.000 ευρώ, ενδεχομένως και άλλα χρυσά αντικείμενα.

Λίγες ημέρες πριν, άγνωστοι έκοψαν τα καλώδια στον κεντρικό πίνακα του κτιρίου, ώστε να μην ενεργοποιηθεί ο συναγερμός.

«Την προηγούμενη είχαν ανοίξει το γραφείο, είχαν κόψει κάτι καλώδια, όλη η πολυκατοικία δεν είχε τηλέφωνο και ίντερνετ μέχρι τώρα και σήμερα το πρωί έμαθα ότι ξαναμπήκαν στο ίδιο», είπε μία εργαζόμενη σε διπλανό κτίριο.

Την προανάκριση ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με την έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών να βρίσκεται σε εξέλιξη.