Ο πρώην επιθετικός της Αγγλίας Trevor Francis έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 69 ετών. Ο Francis ήταν ο πρώτος παίκτης που μεταγράφηκε στη Βρετανία έναντι 1 εκατ. λιρών αλλά και ο σκόρερ του γκολ που κέρδισε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο με τη Nottingham Forest.

Ο Francis είχε μια διακεκριμένη καριέρα. Ξεκίνησε στην Birmingham City στα 16 του χρόνια, ενώ πέρασε από τις Forest, Manchester City, Sampdoria, Atalanta και Rangers πριν ασχοληθεί με τη διοίκηση, αρχικά ως μάνατζερ παικτών.

Η Forest, υπό τον Brian Clough, πλήρωσε πάνω από 1 εκατομμύριο λίρες για να αγοράσει τον Francis από την Birmingham τον Φεβρουάριο του 1979. Το γκολ του εναντίον της Μάλμε εξασφάλισε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο στην πρώτη του σεζόν και ήταν μέλος της ομάδας που διατήρησε το τρόπαιο ένα χρόνο αργότερα, αν και τραυματίστηκε στον τελικό.

Ο Francis έπαιξε 52 φορές για την Αγγλία από το 1977 έως το 1986, συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982, όπου σκόραρε δύο φορές.

Σε δήλωση της οικογένειάς του αναφέρεται: «Ο Trevor Francis πέθανε σε ηλικία 69 ετών. Έπαθε καρδιακή προσβολή στο διαμέρισμά του στην Ισπανία σήμερα το πρωί. Εκ μέρους της οικογένειας, αυτό έχει προκαλέσει τεράστιο σοκ σε όλους. Είμαστε όλοι πολύ αναστατωμένοι. Ήταν ένας θρυλικός ποδοσφαιριστής, αλλά ήταν επίσης ένας εξαιρετικά καλός άνθρωπος», σύμφωνα με τον Guardian.

Ο Gary Lineker, πρώην συμπαίκτης του στην Αγγλία, έγραψε στο twitter: «Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα ότι ο Τρέβορ Φράνσις πέθανε. Ένας υπέροχος ποδοσφαιριστής και αξιαγάπητος άνθρωπος. Ήταν χαρά μου να δουλεύω μαζί του τόσο στο γήπεδο όσο και στην τηλεόραση. RIP Trevor».