Με βίντεο 11 λεπτών στο Telegram ο Γεβγέν Πριγκόζιν εμφανίστηκε μετά από μέρες απουσίας και ανέφερε πως η Wagner δεν έκανε ανταρσία για να ανατρέψει τον Πούτιν, αλλά για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της.

«Λυπούμαστε που χύσαμε ρωσικό αίμα», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το BBC, ωστόσο δεν διευκρίνισε το πού βρίσκεται.

Παράλληλα, τόνισε ότι «δεν κάναμε πορεία για να ανατρέψουμε τον Πούτιν».

Σύμφωνα με όσα είπε, είχε πληροφορηθεί την πρόθεση να κλείσει η ομάδα Wagner την 1η Ιουλίου 2023, με αποτέλεσμα να αναλάβει δράση.

«Ο στόχος της πορείας ήταν να αποφευχθεί η διάλυση της Wagner. Θέλαμε να λογοδοτήσουν αυτοί που έκαναν λάθη κατά την ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Δεν κάναμε πορεία για να ανατρέψουμε την ηγεσία της Ρωσίας», υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Συνέχισε λέγοντας ότι η θεαματική πορεία των μαχητών της οργάνωσης προς τη Μόσχα κατά την ανταρσία του Σαββάτου αποκάλυψε «σοβαρά προβλήματα ασφάλειας» στη Ρωσία, σημειώνοντας ότι οι άνδρες του διένυσαν 780 χλμ, συναντώντας μικρή αντίσταση.

«Η πορεία αποκάλυψε σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια στη χώρα», είπε.

Παράλληλα υποστήριξε ότι οι άνδρες του είχαν την υποστήριξη των κατοίκων των τοποθεσιών που διέσχιζαν κατά την πορεία τους. «Πολίτες ερχόντουσαν να μας συναντήσουν κρατώντας ρωσικές σημαίες και σύμβολα της Wagner, χάρηκαν όταν φτάσαμε και περνούσαμε δίπλα τους».

Ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, ο οποίος μεσολάβησε μεταξύ Κρεμλίνου και της Wagner, πρόσφερε λύσεις που επιτρέπουν στην παραστρατιωτική οργάνωση να συνεχίσει να λειτουργεί.

«Ο Λουκασένκο προσφέρθηκε να βρει λύσεις για τη συνέχιση του έργου της οργάνωσης Wagner με νόμιμο τρόπο», είπε.