Σε εξέλιξη βρίσκεται η αναμέτρηση για τις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, με τις προβλέψεις να «δείχνουν» επικράτηση των Ρεπουμπλικάνων που οφείλεται κυρίως με το come back του Ντόναλντ Τραμπ, πράγμα που αναμένεται να προκαλέσει δυσκολίες στο υπόλοιπο της θητείας του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο. Ανοιχτή φαίνεται ακόμη η μάχη για τον έλεγχο της Γερουσίας.

Ωστόσο, νικητής στην 1η Περιφέρεια του Νιου Χάμσαϊρ αναδείχθηκε ο ομογενής βουλευτής Κρις Πάππας. Ο Δημοκρατικός βουλευτής επικράτησε της Ρεπουμπλικανής αντιπάλου του, Καρολάιν Λεβίτ, κερδίζοντας την έδρα στο Νιου Χάμσαϊρ.

Ποιος είναι ο Κρις Παππάς

Ο Κρις Παππάς, το πρώτο ανοιχτά γκέι μέλος του Κογκρέσου από το Νιου Χάμσαϊρ, εκπροσωπεί αυτήν την περιφέρεια από το 2019. Η αντίπαλος του Πάππα, η 25χρονη Λεβίτ, είναι πρώην βοηθός γραμματέα Τύπου για την κυβέρνηση Τραμπ και πρώην διευθύντρια επικοινωνίας για την πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Συνεδρίου της Βουλής, Ελίζ Στέφανικ.

Ο Κρις Πάππας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ, είναι επιχειρηματίας συνεχίζοντας την ιδιοκτησία του ιστορικού εστιατορίου «Puritan Backroom». Μερικά από τα θέματα στα οποία δίνει βαρύτητα είναι τα ναρκωτικά, η ποιότητα ζωής και η δυνατότητα απόκτησης ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους πολίτες του Νιου Χαμσάιρ. Ξεκίνησε την ανάμειξή του στα κοινά με την εκλογή του το 2002 ως πολιτειακός βουλευτής επί δύο θητείες, εκλέχτηκε ταμίας της κομητείας του Hillsborough, ενώ από το 2013 εκλέχτηκε μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Νιου Χαμσάιρ.