Τουλάχιστον 34 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν σε περιστατικό με πυρά σε παιδικό σταθμό σε επαρχία της βορειοανατολικής Ταϊλάνδης, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, ο δράστης της επίθεσης σκότωσε τη σύζυγο και το παιδί του και αυτοκτόνησε.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο φερόμενος ως δράστης είχε αποπεμφθεί από την υπηρεσία του για λόγους που σχετίζονται με ναρκωτικά.

https://twitter.com/ChaudharyParvez/status/1577932443142696960

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό της τοπικής αστυνομίας που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται τουλάχιστον 23 παιδιά, ηλικίας 2 έως 3 ετών.

Η επίθεση ξεκίνησε στις 12.30 τοπική ώρα (09.30 ώρα Ελλάδας) σε παιδικό σταθμό, πριν ο δράστης διαφύγει με αυτοκίνητο, χτυπώντας πολλούς πεζούς, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζακαπάτ Βιτζιτραϊτάγια, συνταγματάρχης της αστυνομίας στην επαρχία Νονγκ Μπούα Λάμπου.

Περίπου 30 παιδιά βρίσκονταν στον παιδικό σταθμό όταν ο ένοπλος εισήλθε στον χώρο περίπου την ώρα του μεσημεριανού γεύματος, δήλωσε η Τζιπάντα Μπονσόμ, τοπικός αξιωματούχος, στο Reuters.

Ο άνδρας πυροβόλησε πρώτα τέσσερα ή πέντε μέλη του προσωπικού, μεταξύ των οποίων και μία δασκάλα που ήταν οκτώ μηνών έγκυος, δήλωσε η Τζιπάντα. «Στην αρχή, ο κόσμος νόμιζε ότι πρόκειται για βεγγαλικά» πρόσθεσε η ίδια.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Πραγιούτ Τσαν-ότσα έκανε λόγο για ένα «σοκαριστικό» περιστατικό, και εξέφρασε τα συλληπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Τα περιστατικά με πυρά, όπως το σημερινό, είναι σπάνια. Ωστόσο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το 2020 ένας στρατιώτης, εξοργισμένος με την αποτυχία μιας συμφωνίας για ακίνητα, σκότωσε τουλάχιστον 29 ανθρώπους και τραυμάτισε 57 σε μια επίθεση σε τέσσερις τοποθεσίες.