Αναστέλλονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις, μεταξύ των οποίων η απεργία των δημοσίων υπαλλήλων, που προγραμματίζονταν για τις επόμενες μέρες ως αντίδραση στο κυβερνητικό πακέτο μέτρων για εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών στην Κύπρο. Στην αναστολή των απεργιών εξαίρεση αποτελεί η αυριανή δίωρη στάση εργασίας των εκπαιδευτικών.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ και ΠΕΟ συμφώνησαν σε τρία σημεία με τον υπουργό Οικονομικών Χαρίλαο Σταυράκη σε τρία σημεία. Ο Χ. Σταυράκης διαβεβαίωσε τους συνδικαλιστές ότι θέματα που επηρεάζουν ωφελήματα και κεκτημένα των εργαζομένων και σχετίζονται με τις συλλογικές συμβάσεις και τα θέσμια θα λυθούν μέσω διαλόγου.

Ακόμη, ο υπουργός Οικονομικών εκ μέρους της κυβέρνησης δεσμεύτηκε ότι θα επανέλθουν συγκεκριμένα μέτρα, μέσω των οποίων ο πλούτος θα συνεισφέρει ένα μεγαλύτερο μέρος για ενίσχυση των δημοσίων εσόδων. Η παραπάνω δέσμευση θα γίνει σε διάλογο με τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους και ταυτόχρονα η κυβέρνηση υπόσχεται να προχωρήσει σε αντισταθμιστικά μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που προσβάλλονται περισσότερο από το κυβερνητικό πακέτο οικονομικών μέτρων.