Γκρουπ Ουκρανών γυναικών και ανδρών πουλούν γυμνές φωτογραφίες μέσω διαδικτύου προκειμένου να συγκεντρώσουν λεφτά από δωρεές για να χρηματοδοτήσουν τον ουκρανικό στρατό στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Το πρότζεκτ, ονομάζεται «TerOnlyFans» και μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 700.000 δολάρια από τον περασμένο Μάρτιο.

Η ιδρύτρια Ναστάσια Νάσκο λέει πως η ιδέα της ήρθε κατά τύχη. Λίγες ημέρες αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στα τέλη του Φεβρουαρίου πόσταρε στο Twitter ρωτώντας αν κάποιος θα μπορούσε να βοηθήσει μια γνωστή της να διαφύγει από το Χάρκοβο. Όταν κανείς δεν την απάντησε, η 23χρονη ανέβασε νέο μήνυμα λέγοντας πως θα έστελνε μια γυμνή φωτογραφία σε όποιον βοηθούσε. Μέσα σε πέντε λεπτά είχε πάνω δέκα μηνύματα… εθελοντών.

https://twitter.com/kalaturanastasi/status/1542238350442119168

Αυτή η εμπειρία, λοιπόν, «γέννησε» το «TerOnlyFans», με το Ter να είναι συντομογραφία του «Territorial Defence», της εδαφικής άμυνας της Ουκρανίας, δηλαδή.

https://twitter.com/iradmitrievaa/status/1542628468130807809

Η πλατφόρμα τους ακολουθεί παρόμοιο μοντέλο με αυτό της πλατφόρμας OnlyFans. Συνολικά συνεργάζονται 35 γυναίκες και τρεις άνδρες, με την πλειονότητά τους να κατοικούν στην Ουκρανία. Αυτοί στέλνουν φωτογραφίες στους δωρητές. Μόνο δέκα από αυτούς είχαν προηγούμενη εμπειρία μέσω του OnlyFans, οι υπόλοιποι είναι εθελοντές που απλά ήθελαν να βοηθήσουν την Ουκρανία. Η ιδρύτρια, για παράδειγμα, είναι marketing manager σε εταιρία esports.

Η Νάσκο, πάντως, σημειώνει. «Δεν είμαστε εργάτες του σεξ, προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε χρήματα για τον πόλεμο». Επίσης το κάνει γιατί κατάγεται από την Λευκορωσία και θέλει να δείξει πως «δεν είναι όλοι οι Λευκορώσοι κακοί» και υπογραμμίζει «θα σταματήσουμε όταν πεθάνει ο (Βλαντίμιρ) Πούτιν και η Ρωσία σταματήσει την επίθεση».