Αυτή είναι η απίστευτη στιγμή που ένα ουκρανικό άρμα πυροβόλησε μέσα από ένα κατεδαφισμένο κτίριο για να εξουδετερώσει ένα ρωσικό τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού στην άλλη πλευρά με μία μόνο βολή.

Οι εικόνες που κόβουν την ανάσα δείχνουν το ουκρανικό τανκ να κινείται στο δρόμο στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο στην Ουκρανία, πόλη Ρούμπιζνιε, 40 μίλια από το Λουχάνσκ στα ανατολικά της χώρας.

Ξαφνικά ανοίγει πυρ εναντίον ενός σταθερού ρωσικού στρατιωτικού οχήματος, το χτυπά και το καταστρέφει με μία βολή. Η οβίδα πέρασε μέσα από το μερικώς κατεστραμμένο κτίριο που βρισκόταν μεταξύ του ουκρανικού άρματος και του ρωσικού στρατιωτικού οχήματος, το οποίο φέρεται να ήταν τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού.

ουκρανικό τανκ διαλύει ρωσικό όχημα

Ένα μικρό σύννεφο σκόνης φαινόταν να απομακρύνεται από το κτίριο, καθώς το πυρομαχικό που εκτοξεύτηκε από το ουκρανικό στρατιωτικό όχημα πέρασε μέσα από αυτό πριν χτυπήσει τον στόχο του.

Προσπάθειες να δημιουργηθούν διάδρομοι για τους αμάχους

Ο περιφερειακός κυβερνήτης της ανατολικής περιοχής του Λουχάνσκ, Serhiy Haidai, υποστήριξε ότι «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας απέκρουσαν την επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων στη Ρούμπιζνιε και την Ποπάσνα.

Ο Χαϊντάι δήλωσε ότι θα επιχειρήσουν να εκκενώσουν σήμερα τους αμάχους από τη γειτονική Κρεμίνα, που απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από την περιοχή. Όπως γίνονται προσπάθειες για τους τελευταίους αμάχους της διαλύμενης Μαριούπολης

Οι άνθρωποι που δεν είχαν ήδη διαφύγει ήταν ουσιαστικά όμηροι των ρωσικών δυνάμεων, οι οποίες δεν είχαν σταματήσει τους βομβαρδισμούς και τον αποκλεισμό των οδών διαφυγής των αμάχων, πρόσθεσε ο Χαϊντάι. «Εθελοντές θα μας βοηθήσουν στην εκκένωση σήμερα, η αστυνομία θα μεταφέρει ηλικιωμένους και λιγότερο κινητικούς ανθρώπους στα λεωφορεία, καθώς και ανθρώπους από καταφύγια. Επομένως, όταν δείτε την περίπολο, μην καθυστερήσετε – είναι μια ευκαιρία να διαφύγετε. Κάθε μέρα αυτές οι ευκαιρίες μειώνονται».

Μετά από εβδομάδες που οι επιθέσεις τους στο Κίεβο ματαιώνονταν σε κάθε βήμα, οι διοικητές του Πούτιν έχουν τώρα επικεντρώσει εκ νέου τις προσπάθειές τους στα εδάφη του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, μαζί με άλλες περιοχές της ανατολικής πλευράς της Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ονόμασε χθες αυτή τη νέα επίθεση «Μάχη του Ντονμπάς».