Η περιφερειακή οργάνωση της Δυτικής Αφρικής, ECOWAS, κάλεσε τους πολιτικούς της Ακτής Ελεφαντοστού να αποδεχθούν τα αποτελέσματα τα οποία ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή της χώρας και δίνουν τη νίκη στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλασάνε Ουατάρα.

«Ο επικεφαλής της ECOWAS και πρόεδρος της Νιγηρίας, Γκούντλακ Τζόναθαν, καλεί όλα τα μέρη που εμπλέκονται στην τρέχουσα δημοκρατική διαδικασία, περιλαμβανομένου του τελικού διαιτητή, που είναι το Συνταγματικό Δικαστήριο, να σεβαστούν και να εφαρμόσουν πλήρως την ετυμηγορία του λαού της Ακτής Ελεφαντοστού όπως ανακοινώθηκε από την Ανεξάρτητη Εκλογική Επιτροπή», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Τζόναθαν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απέτυχε να συμφωνήσει σε μία δήλωση υποστήριξης του προεδρικού υποψηφίου της αντιπολίτευσης στην Ακτή Ελεφαντοστού, Αλασάνε Ουατάρα, ως νικητή, εξαιτίας αντιρρήσεων από τη Ρωσία, δήλωσαν διπλωμάτες του ΟΗΕ.

«Δεν θα υπάρξει τίποτα απόψε», δήλωσε Δυτικός διπλωμάτης στο Ρόιτερ υπό τον όρο της ανωνυμίας. «Εργαζόμαστε ακόμη πάνω σε αυτό».

Πολλοί διπλωμάτες δήλωσαν πως η Ρωσία αντιτίθεται στην ιδέα υποστήριξης από το Συμβούλιο οιουδήποτε υποψηφίου.