Η Lufthansa Technik, μια θυγατρική της Lufthansa, παρουσίασε στο Dubai Airshow που έλαβε χώρα προ ημερών το νέο της ιπτάμενο «θαύμα»: το «Explorer», ένα VIP τζετ που μοιάζει (και ταυτόχρονα αντλεί έμπνευση) από τα γιγάντια superyacht της θάλασσας.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Robb Report, το jumbo jet, το οποίο απευθύνεται σε VIP πελάτες της, είναι ένα Airbus 330, που είναι ειδικά σχεδιασμένο στο εσωτερικό του έτσι ώστε ο κάτοχός του να μπορεί να μετακινείται με αυτό σε όλο τον κόσμο, είτε για επαγγελματικούς είτε για λόγους αναψυχής, και να μη χρειάζεται να το εγκαταλείψει, αλλά να το χρησιμοποιεί ως βάση του.

Η πολυτελής και ευρύχωρη καμπίνα του αεροσκάφους έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχει τη δυνατότητα διαμονής στους χώρους του, αν οι επιβάτες αποφασίσουν να μείνουν εκεί κατά την επίσκεψή τους σε ένα προορισμό. Η καμπίνα διαθέτει ευρύχωρα υπνοδωμάτια, χώρο εργασίας, τραπεζαρία, σαλόνι και μπαρ, αλλά το αεροπλάνο επίσης διαθέτει ένα πτυσσόμενο μπαλκόνι, παρόμοιο με αυτά που συναντά κανείς στα καταστρώματα πολλών γιότ, που αναπτύσσεται σε ύψος πέντε μέτρων από το έδαφος, προσφέροντας στους επιβάτες μια εντυπωσιακή θέα της περιοχής στην οποία βρίσκονται όταν έχουν προσγειωθεί.

Στο αεροσκάφος συμπεριλαμβάνεται επίσης ένα μεγάλο γυμναστήριο, ντίσκο, ακόμα και πάρκινγκ, για τη μεταφορά χερσαίων οχημάτων, ενώ υπάρχει επίσης πρόβλεψη ώστε να μπορεί να μετατραπεί κάποιος χώρος της καμπίνας σε χώρο νοσηλείας.

Τα σχέδια του Explorer επιτρέπουν την παρουσία και φιλοξενία 12 επιβατών, αλλά μπορεί να γίνει αναδιαμόρφωση του χώρου ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν με αυτό συνολικά 47 άτομα.

https://www.youtube.com/watch?v=cOl1sDEdL3w

«Οι σχεδιαστές του επικού αυτού jumbo jet συνεργάστηκαν με την Diehl Aerospace για να δημιουργήσουν ένα προηγμένο σύστημα προβολής μέσα στους τοίχους για όλο το μήκος της καμπίνας, το οποίο είναι ικανό να παρέχει την επιθυμητή ατμόσφαιρα μέσω εικονικού περιεχομένου –από τον γαλάζιο ουρανό και το φως των αστεριών έως μια ντισκοτέκ με φωτορυθμικά που αναβοσβήνουν», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

«Το αεροπλάνο μας ζωντανεύει μια ποικιλία από ατμόσφαιρες και εικονικούς κόσμους, αλλάζοντας τη συνολική εμφάνιση της καμπίνας με ένα και μόνο κουμπί», δήλωσε ο Μίκαελ Μπορκ, αρχιτέκτονας εσωτερικού χώρου αεροσκαφών στο VIP & Special Mission Aircraft Services της Lufthansa Technik.

«Στον τομέα της κατασκευής γιότ, τα πολυλειτουργικά πλοία εξερεύνησης έχουν γίνει πλέον μια κατηγορία από μόνα τους», δήλωσε εμφατικά ο Βίλαντ Τιμ, επικεφαλής πωλήσεων της Lufthansa Technik για υπηρεσίες VIP και Special Mission Aircraft Services, καταλήγοντας με νόημα πως:

«Για τους εξερευνητές του κόσμου, λοιπόν, δημιουργήσαμε για πρώτη φορά το αεροσκάφος Explorer το οποίο επιτρέπει στους επιβάτες να ταξιδέψουν στην άλλη άκρη του πλανήτη μέσα σε λίγες ώρες και να δημιουργήσουν τη δική τους βάση απ’ όπου θα ξεκινούν την εξερεύνηση».