Μία έφηβη από τη Βόρεια Καρολίνα που αγνοούταν εδώ και ημέρες σώθηκε στο Κεντάκι των ΗΠΑ, όταν σκέφτηκε να κάνει το Signal For Help, τη χειρονομία – σύμβολο της κακοποίησης.

Η χειρονομία της, από το παράθυρο του οχήματος όπου είχε κλειστεί, κατάφερε να τραβήξει την προσοχή ενός μοτοσικλετιστή και να οδηγήσει στη συνέχεια στον εντοπισμό του αυτοκινήτου και του απαγωγέα της.

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της 4ης Νοεμβρίου, όταν ένας οδηγός που ταξίδευε στον αυτοκινητόδρομο Interstate 75 στο Κεντάκι, είδε μια γυναίκα επιβάτη στο αυτοκίνητο μπροστά του, ένα ασημί Toyota το οποίο οδηγούσε ένας άνδρας, να κάνει μια σειρά από χειρονομίες που είναι γνωστές από την εφαρμογή κοινωνικών μέσων TikTok για να δείξει ότι χρειάζεται βοήθεια.

Τι είναι το Signal For Help

Το Signal For Help, όταν δηλαδή κάποιος διπλώνει τον αντίχειρα στην παλάμη του και στη συνέχεια κλείνει τα υπόλοιπα δάκτυλα πάνω από τον αντίχειρά του, συμβολίζει την ενδοοικογενειακή βία και την ανάγκη για βοήθεια.

«Αν δείτε κάποιον να χρησιμοποιεί το Signal for Help, επικοινωνήστε με το άτομο με ασφάλεια για να μάθετε τι χρειάζεται και τι θέλει να κάνετε», δήλωσε το Canadian Women’s Foundation. «Μπορεί να θέλουν να σας πουν τι συμβαίνει. Μπορεί να σας ζητήσουν να τους ακούσετε και να είστε εκεί. Μπορεί να ζητήσουν βοήθεια για την εύρεση υπηρεσιών. Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, καλέστε τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, την αστυνομία, την πυροσβεστική ή ένα ασθενοφόρο».

Πράγματι, ο οδηγός της μηχανής κάλεσε το 911, τον αριθμό κινδύνου για τις ΗΠΑ, και είπε ότι η γυναίκα «φαινόταν να βρίσκεται σε κίνδυνο». Οι αξιωματικοί της κομητείας Λόρερ έσπευσαν με υπηρεσιακό αυτοκίνητο στην οδική αρτηρία που κινείτο το ύποπτο όχημα, και σταμάτησαν λίγα χιλιόμετρα παρακάτω το ΙΧ που οδηγούσε ο 61χρονος Τζέιμς Χέρμπερτ Μπρικ. Τον συνέλαβαν και βρήκαν την άτυχη κοπέλα που ήταν καλά στην υγεία της, αν και σοκαρισμένη.

Η ανήλικη κοπέλα είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη από τους γονείς στις 2 Νοεμβρίου. Η ίδια είπε στους ανακριτές ότι «είχε συναναστραφεί με τον άνδρα και ταξίδεψε μέσω της Βόρειας Καρολίνας, του Τενεσί, του Κεντάκι και στο Οχάιο, όπου ο κατηγορούμενος είχε συγγενείς.

«Όταν οι συγγενείς του άνδρα αντιλήφθηκαν ότι η γυναίκα που κρατούσε ήταν ανήλικη και δηλώθηκε ως αγνοούμενη, ο κατηγορούμενος έφυγε από το Οχάιο ταξιδεύοντας προς τα νότια και η νεαρή γυναίκα άρχισε να προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή των οδηγών για να καλέσουν το 911», ανέφερε το γραφείο του σερίφη.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι ο Μπρικ κατηγορείται για παράνομη φυλάκιση και «κατοχή σεξουαλικής συμπεριφοράς από ανήλικο άνω των 12 ετών αλλά κάτω των 18 ετών».