Σφοδρή επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε η αντιπολίτευση στην Τουρκία, λόγω της στάσης του Τούρκου προέδρου και την αναδίπλωσή του στο θέμα των απελάσεων των 10 πρέσβεων τους οποίους είχε κηρύξει «ανεπιθύμητα πρόσωπα» (persona non grata) καθώς ζήτησαν την αποφυλάκιση του αντιπολιτευόμενου Οσμάν Καβαλά.

Ασκώντας κριτική στον Τούρκο πρόεδρο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου δήλωσε ότι η Τουρκία δεν έχει παραδοθεί ποτέ στα χείλη ενός προέδρου υπογραμμίζοντας ότι βλέπει τον κόσμο στην πλατεία και «λέει ό,τι του κατέβει».

Τόνισε ακόμα ότι «δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε τη χώρα σε έναν άνθρωπο που έχει ψυχικά προβλήματα».

Η κόντρα με Τσαβούσογλου και η διάψευση από την τουρκική προεδρία

Μετά τη δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα κηρύξει τους δέκα δυτικούς πρέσβεις ανεπιθύμητους (persona non grata), η Deutsche Welle μετέδωσε πως η αντίδραση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ήταν έντονη.

«Εάν οι πρέσβεις χαρακτηριστούν persona non grata, θα αναγκαστώ να αφήσω το υπουργείο» φέρεται να είπε ο Τσαβούσογλου στον Ερντογάν. Οργισμένη απάντηση στα δημοσιεύματα έδωσε έδωσε μέσω Twitter ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, κάνοντας λόγο για «ψευδείς ειδήσεις».