Μια οργισμένη απάντηση έδωσε μέσω Twitter ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, στη Deutsche Welle σχετικά με το δημοσίευμά της για τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο τελευταίος φέρεται να απείλησε τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με παραίτηση από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών για το θέμα των 10 πρέσβεων.

«Ο υπουργός Εξωτερικών μας διέψευσε χθες το βράδυ αυτή τη αποκαλούμενη είδηση. Και όμως εσείς επιμένετε σε αυτό το ψέμα. Εάν ο στόχος σας είναι η ενημέρωση, θα ανακαλούσατε αυτή την αποκαλούμενη είδηση και θα ζητούσατε συγγνώμη.

Δεν κατασκευάζεται μόνο ‘’ψευδείς ειδήσεις’’, αλλά δηλητηριάζετε και τις σχέσεις Τουρκίας – Γερμανίας», ήταν το σχόλιο του Αλτούν στο Twitter.

Όλα ξεκίνησαν με τη δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα κηρύξει τους δέκα δυτικούς πρέσβεις ανεπιθύμητους (persona non grata). Η Deutsche Welle μετέδωσε πως η αντίδραση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ήταν έντονη.

«Εάν οι πρέσβεις χαρακτηριστούν persona non grata, θα αναγκαστώ να αφήσω το υπουργείο» φέρεται να είπε ο Τσαβούσογλου στον Ερντογάν.

Η δήλωση Ερντογάν είχε προκαλέσει «ανησυχία» στο Βερολίνο, ενώ η Kομισιόν σημείωσε πως έχει καταγράψει και παρακολουθεί «πολύ στενά» τις εξελίξεις σχετικά με την ανακοίνωση του τούρκου προέδρου.