Ο Μπόρις Τζόνσον διαβεβαίωσε την Τρίτη ότι η κυβέρνηση του κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για την εφοδιαστική αλυσίδα ενόψει των Χριστουγέννων καθώς οι Βρετανοί συνεχίζουν να πανικοβάλλονται για να αγοράσουν καύσιμα, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές σε μερικά πρατήρια καυσίμων.

«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να εξασφαλίσουμε ότι κάνουμε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για να περάσουμε μέχρι τα Χριστούγεννα και μετά, όχι μόνο στον εφοδιασμό των πρατηρίων βενζίνης αλλά σε όλα τα μέρη της εφοδιαστικής μας αλυσίδας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, μιλώντας στα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Εικόνες πανικού

Νωρίτερα την Τρίτη, ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών έκανε έκκληση στους οδηγούς να μην γεμίζουν παλιά μπουκάλια νερού με καύσιμα στα πρατήρια βενζίνης ύστερα από τα σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία που εμφανίστηκαν σε διάφορες μεγάλες πόλεις καθώς οι πολίτες έσπευσαν πανικόβλητοι να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους.

«Αρχίζουμε να βλέπουμε πολύ διστακτικές ενδείξεις σταθεροποίησης, οι οποίες δεν θα αποτυπωθούν ακόμα στις ουρές», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς στο δίκτυο Sky. Πρόσθεσε ότι τα αποθέματα σε πολλά βενζινάδικα είχαν αποκατασταθεί.

«Όσο πιο γρήγορα επιστρέψουμε όλοι στις κανονικές μας αγοραστικές συνήθειες, τόσο πιο γρήγορα θα επιλυθεί αυτό – και πράγματι κάνω έκκληση στους πολίτες να το κάνουν αυτό. Ειδικότερα, όχι άλλα μπουκάλια νερού στα βενζινάδικα: είναι επικίνδυνο και δεν βοηθάει».