Ο απολογισμός των θανάτων από τον κορονοϊό στο Ιράν ξεπέρασε σήμερα τις 100.000, με 564 θανάτους να καταγράφονται τις τελευταίες 24 ώρες, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, καθώς η πολύ μεταδοτική παραλλαγή Delta του ιού εξαπλώνεται στην πιο πληγείσα χώρα της Μέσης Ανατολής.

Η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη το ιρανικό υπουργείο Υγείας, ανέφερε πως ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον κορονοϊό έφθασε τα 4.587.683 περιλαμβανομένων 31.266 νέων μολύνσεων που καταγράφηκαν από χθες, Τετάρτη, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ. «Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από COVID-19 έχει φθάσει τις 100.255», πρόσθεσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Υπενθυμίζεται, δε, πως από τη Δευτέρα, το Ιράν έχει επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς σε όλη τη χώρα προκειμένου να αναχαιτίσει ένα πέμπτο κύμα της αναπνευστικής ασθένειας, περιλαμβανομένων ταξιδιωτικών περιορισμών και του κλεισίματος των μη απαραίτητων επιχειρήσεων.

Εξάλλου, η ραγδαία αύξηση των μολύνσεων και των θανάτων από COVID-19 τις προηγούμενες εβδομάδες ανάγκασε τους κυβερνώντες στο Ιράν να επιτρέψουν την εισαγωγή εμβολίων που παρασκευάστηκαν από εταιρίες των ΗΠΑ και της Βρετανίας, την οποία η ανώτατη αρχή στο Ιράν, ο Ανώτατος Ηγέτης Αγιατολάχ Αλι Χαμενεΐ, είχε απαγορεύσει τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των AFP και Reuters, χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης εντός και εκτός του Ιράν κατηγορούν, άλλωστε, το ιερατικό κατεστημένο της Ισλαμικής Δημοκρατίας για αργή εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος – μόνο περίπου πέντε εκατομμύρια άνθρωποι από τα 83 εκατ. του πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

*Φωτογραφία αρχείου