Ένας βοηθός σερίφη από το Αρκάνσας των ΗΠΑ πυροβόλησε και σκότωσε έναν έφηβο σε μπλόκο ρουτίνας την Τετάρτη.

Ο αστυνομικός άνοιξε πυρ κατά του 17χρονου Hunter Britain, τον οποίο σταμάτησε με το αγροτικό του σε μπλόκο κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, σύμφωνα με το ανακοινωθέν της πολιτειακής αστυνομίας του Αρκάνσας.

Αστυνομικός σταμάτησε 17χρονο για έλεγχο και τον σκότωσε

Παρά τον σάλο που επικρατεί και τις εκκλήσεις για διαφάνεια στη σκοτεινή υπόθεση, οι Αρχές δεν έχουν δώσει για την ώρα πληροφορίες σχετικά με το θανάσιμο περιστατικό. Είπαν πάντως πως έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του συμβάντος.

«Οι συνθήκες του περιστατικού και τι μπορεί να οδήγησε τον αστυνομικό να πυροβολήσει με το όπλο του τον Britain θα καταγραφούν στην έρευνα», γράφει στο ανακοινωθέν της η αστυνομία, λέγοντας πως μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, η έκθεση θα διαβιβαστεί στην τοπική εισαγγελία.

«Ο εισαγγελέας της κομητείας θα αποφασίσει αν τα γεγονότα και τα ευρήματα της υπόθεσης συμμορφώνονται ή όχι με τους νόμους του Αρκάνσας αναφορικά με τη χρήση θανάσιμης βίας από έναν όργανο του νόμου», καταλήγει η λιτή ανακοίνωση.

https://twitter.com/HunterHoagland/status/1407737083482017794

Η οικογένεια του ανήλικου θύματος ισχυρίζεται ότι ο Britain και ένας φίλος του επέστρεφαν το όχημα από test drive και έκαναν μια επίσκεψη σε συνεργείο που ανήκει σε οικογενειακό φίλο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τοπικού σταθμού THV11, ο αστυνομικός φορούσε κάμερα στη στολή του, δεν είναι ωστόσο σαφές αν η κάμερα ήταν ανοιχτή κατά την εξέλιξη του τραγικού συμβάντος.

Ο αστυνομικός έχει βγει σε άδεια μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα…