Το καλοκαίρι πέρασε, σε λίγο περνά και το φθινόπωρο, η θερμοκρασία πέφτει σημαντικά και το Βόρειο ημισφαίριο ετοιμάζεται να υποδεχτεί το χειμώνα.
Μαζί με τα χιόνια όμως και το κρύο έρχεται και η περίοδος των διακοπών και κάποιοι θα μπορούσαν να ανανεωθούν σε ένα εξωτικό νησί.
Και παρότι κάποια νησιά φαίνονται παραδεισένια, κάποια άλλα είναι φθηνότερα και μοναδικής ομορφιάς, αλλά κρύβουν κάποιους κινδύνους.
Το Μπικίνι στα νησιά Μάρσαλ
Παρότι πρόκειται για μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco και με πολλούς επισκέπτες, το Μπικίνι είναι ένα πολύ επικίνδυνο σημείο του πλανήτη. Έχει υπάρξει ο τόπος πολύ σοβαρών πυρηνικών δοκιμών από το 1946 έως το 1958. Μετά την απόφαση για μειωμένα επίπεδα ραδιενέργειας, πολλοί κάτοικοι επέστρεψαν στο νησί, ωστόσο δεν είναι και τόσο ασφαλείς. Τα ψάρια, τα φαγητά και τα φυτά έχουν μολυνθεί με ραδιενέργεια και το έδαφος επηρεάζει ακόμη και τις γεννήσεις μωρών. Οι αρχικοί κάτοικοι αρνήθηκαν να επιστρέψουν, ενώ απαγορεύεται να φάει κανείς ό,τι παράγεται στο νησί.
Το Μιγιάκι στην Ιαπωνία
Σε αυτό το μικρό νησί υπάρχει ένα πολύ κακό ηφαίστειο, το Ογιάμα. Η τελευταία του έκρηξη διήρκησε από το 2000 έως το 2004 και όλοι του οι κάτοικοι σταδιακά το εγκατέλειψαν έως ότου τους είπαν να επιστρέψουν το 2005. Έκτοτε το ηφαίστειο βγάζει αέρια που αναγκάζουν τους κατοίκους να κυκλοφορούν συνεχώς με αντιασφυξιογόνες μάσκες. Όταν πρέπει να τις φορέσουν, χτυπά ο συναγερμός.
Το νησί Ράμρι στη Μπούρμα
Στο νησί αυτό βρίσκεται από πού λέμε «η μεγαλύτερη καταστροφή που έχει γίνει σε ανθρώπους από ζώα», σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Το πανέμορφο νησί έχει μία θανατηφόρα ιστορία. Στη μάχη του Ράμρι στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Ιάπωνες στρατιώτες να καταφύγουν στο νησί. Όμως οι βασικοί κάτοικοι του νησιού, οι κροκόδειλοι, κατάφεραν να φάνε τουλάχιστον 400 ανθρώπους.
Βόρειο Νησί του Σεντινέλ στα νησιά Ανταμάν
Αυτό το πανέμορφο νησί κατοικείται από τους τελευταίους ίσως ανθρώπους του πλανήτη που δεν έχει ακουμπήσει ούτε στο ελάχιστον ο πολιτισμός. Λέγεται μάλιστα ότι δε συμπαθούν καθόλου τους «πολιτισμένους» συνανθρώπους τους. Την τελευταία φορά που κάποιος πήγε στο νησί ήταν δύο ψαράδες το 2006. Δεν επέστρεψαν ποτέ.
Το νησί της Ρεουνιόν στον Ινδικό Ωκεανό
Μοναδικής ομορφιά με ένα ενεργό ηφαίστειο που όμως δεν είναι επικίνδυνο. Αντιθέτως το νησί της Ρεουνιόν, που μάλιστα είναι γαλλικό έδαφος, είναι το σημείο του πλανήτη με τις περισσότερες επιθέσεις από καρχαρίες, τουλάχιστον 12 τα τελευταία τρία χρόνια. Πρόσφατα, η τοπική κυβέρνηση απαγόρευσε το κολύμπι και το σέρφινγκ για να προστατευτεί ο κόσμος.