Ολόκληρο το αεροπλάνο… υποκλίθηκε. Πολλοί απόρησαν βλέποντας ένα Boeing 747-8f να «χαιρετά» κατά την απογείωση του.

Ο πιλότος ξάφνιασε το προσωπικό του αεροδρομίου Paine Field στην Ουάσινγκτον όταν αποφάσισε να πει ένα «αντίο» χρησιμοποιώντας το πανάκριβο αεροσκάφος. Ακόμη και το πλήθος που είχε μαζευτεί για να το δει να αναχωρεί για το παρθενικό ταξίδι του, σοκαρίστηκε με τους ελιγμούς. Την ώρα που αυτό άφηνε το έδαφος έγειρε τα φτερά του αρχικά από τη μία και μετά από την άλλη πλευρά και μετά πήρε αρκετό ύψος.

Η κίνηση αυτή δε γίνεται συνήθως από επιβατικά αλλά από φορτηγά αεροπλάνα όταν φεύγουν από τη βάση στην οποία κατασκευάστηκαν, είτε για να πουν «γεια» με τα φτερά τους, είτε για να «ευχαριστώ» στο προσωπικό της εκάστοτε αεροπορικής βάσης. Σημειωτέον, ο χαιρετισμός γίνεται την ώρα που το αεροσκάφος έχει πάρει αρκετό ύψος, φτάνοντας τουλάχιστον στα 2.000 πόδια.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ίσχυε κανένα από τα παραπάνω. Γι’ αυτό και οι παρευρισκόμενοι στο αεροδρόμιο των ΗΠΑ, βλέποντας το συμβάν φοβήθηκαν μη χαθεί ο έλεγχος από πλευράς πιλότου. Κάτι τέτοιο δε συνέβη. Όπως όλα δείχνουν ο πιλότος του Boeing της Cargolux Airlines ήθελε να δείξει τι είναι ικανός να κάνει ο ίδιος, αλλά και το πλήρωμα του.