Σάλος έχει ξεσπάσει στην Αυστραλία από τον σέξι χορό στο πλαίσιο εκδήλωσης παρουσίασης πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού στην χώρα αλλά και τον τρόπο που εν τέλει παρουσίασε το ABC Australia το θέμα με το μοντάζ που έκανε να βρίσκεται στα όρια του fake news.

Όπως φαίνεται σε βίντεο από την εκδήλωση οι χορεύτριες φορούσαν κόκκινα τοπ και μαύρα σορτσάκια με τη χορογραφία τους να περιλαμβάνει και αρκετό twerking.

H εκδήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Σίδνεϊ και σύμφωνα με το δίκτυο κυβερνητικά στελέχη μιλούν για εικόνες ντροπής για την Αυστραλία.

Ωστόσο το δίκτυο υπέπεσε σε σοβαρή γκάφα με το μοντάζ του βίντεο καθώς οι εικόνες που παρουσίασε έδειξε την ομάδα χορού να πραγματοποιεί το χορευτικό της μπροστά σε κοινό και ενστόλους. Κάτι που δεν συνέβη ποτέ.

Μάλιστα σύμφωνα με τον Guardian η ομάδα χορού εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία νιώθει ότι «την έχουν εκμεταλλευτεί» και ότι νιώθουν ανασφάλεια όσον αφορά τον τρόπο κάλυψης της εκδήλωσης. «Νιώθουμε απογοήτευση από τον τρόπο που μόνταρε το υλικό και μας χρησιμοποίησαν».

Το δίκτυο προχώρησε σε απολογία μέσω ανακοίνωσής του και έριξε την ευθύνη σε υπουργό της κυβέρνησης λέγοντας ότι το μοντάζ έγινε έτσι καθώς η πληροφόρηση που είχαν ήταν ότι στο κοινό βρίσκονταν υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης και του στρατού.