Αν και γεννήθηκε, μεγάλωσε, παντρεύτηκε και έκανε παιδιά ως Σαμ Χασίμι, ο 48χρονος σήμερα επιχειρηματίας έκανε την πρώτη του αλλαγή φύλου το 1997, όπου συστήθηκε εκ νέου ως Σαμάνθα Κέιν. Ο λόγος; Ο Σαμ κατηγορεί το επεισοδιακό διαζύγιό του-η γυναίκα του τον παράτησε- ύστερα από 12 χρόνια γάμου. Μετά από αυτό ένιωσε μπερδεμένος και ταυτόχρονα ο γιατρός του, στον οποίο απευθύνθηκε, τον έπεισε να προχωρήσει στην αλλαγή φύλου αρκετά βιαστικά.

Σαν γυναίκα ένοιωθε γοητευμένος από τα σχόλια του περίγυρού του. Ένιωσε πως η αλλαγή φύλου τον βοήθησε να γίνει λιγότερο επιθετικός και να σκέφτεται περισσότερο τις κινήσεις του. Ακόμη και στο θέμα του σεξ, όπως ο ίδιος λέει, υπήρξαν διαφορές. Σαν Σαμ βίωνε το σεξ ως μια φυσική ευχάριστη δραστηριότητα, ενώ ως γυναίκα τον πρώτο λόγο είχε η διάθεσή του και οι ορμόνες. Βέβαια, δεν έλειψαν οι φορές που ένιωσε να χρησιμοποιείται από τους άντρες, ενώ οι γυναικείες συνήθειες, όπως τα ψώνια και τα lifestyle περιοδικά, δεν του άρεσαν ιδιαίτερα.

Η ζωή του όμως ως ξανθιά σεξοβόμβα δεν κράτησε πολύ, παρά το γεγονός ότι αρραβωνιάστηκε έναν πλούσιο γαιοκτήμονα, ο οποίος την αποδέχτηκε για αυτό που ήταν. Εφτά χρόνια αργότερα αποφάσισε να επιστρέψει στην αντρική του φύση, αυτή τη φορά ως Τσαρλς. Σε αυτή του την απόφαση συνέβαλλε το γεγονός ότι επιθυμούσε να επανασυνδεθεί με τα παιδιά του, τα οποία είχε να δει 13 χρόνια.

Αφαίρεσε τα επιθέματα στήθους και υποβλήθηκε σε άλλες τρεις εγχειρήσεις, ενώ για τέσσερα χρόνια έπαιρνε ορμόνες. Βέβαια, «υπολείμματα» από τη γυναικεία του φύση παραμένουν. Μερικά από αυτά είναι η θηλυπρεπής του μύτη, το χαμόγελο του και η έλλειψη τριχοφυΐας . «Είμαι πραγματικός άντρας. Νοιώθω 100% άντρας, απλά είμαι ένας ευαίσθητος και μοντέρνος άντρας. Οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν τόσο στενόμυαλοι. Το μόνο που επιθυμώ είναι να γίνω αποδεκτός και να αγαπηθώ για αυτό που είμαι», δηλώνει ο Τσαρλς.

Σήμερα ο Τσαρλς είναι ένας επιτυχημένος άντρας τόσο στα επαγγελματικά του, όσο και στα προσωπικά, καθώς πρόκειται σύντομα να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με την αγαπημένη του, Βικτώρια Εμς, ηλικίας 26 ετών. Βέβαια, τα πράγματα δεν ήταν πάντα τόσο ρόδινα για το Βρετανό, αφού, όπως ο ίδιος παραδέχεται οι περισσότερες γυναίκες τον παρατούσαν μόλις αποκαλυπτόταν το μυστικό του, παρά το γεγονός ότι έζησε ως γυναίκα, άρα θα περίμενε κανείς να καταλαβαίνει καλύτερα το γυναικείο φύλο. Ο Τσαρλς είναι προς το παρόν ο μοναδικός άντρας στην Αγγλία που έκανε δυο αλλαγές φύλου, ενώ η γνώμη του για τις εγχειρήσεις τέτοιου είδους είναι ότι θα έπρεπε να απαγορεύονται. «Ζούμε σε μια καταναλωτική κοινωνία που όλοι πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε, αλλά αυτό μπορεί να μετατραπεί σε κίνδυνο», λέει σήμερα.

Ως Σαμάνθα…

…και ως Τσαρλς με τη μέλλουσα σύζυγό του