Ο Τζάστιν Μπίμπερ, ο Μπιλ Γκέιτς και δεκάδες διάσημοι γίνονται μούσκεμα στο πλαίσιο μιας πρόσκλησης για φιλανθρωπικό σκοπό που είναι η συγκέντρωση χρημάτων ενάντια στην ασθένεια Σαρκό.

Η «πρόκληση του παγωμένου νερού», Ice Bucket Challenge, είναι η τελευταία από τις προκλήσεις που γίνονται για καλό σκοπό, να συγκεντρωθούν χρήματα για την οργάνωση ALS, που μάχεται ενάντια στη νόσο Σαρκό ή αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (SLA), μία νευροεκφυλιστική ασθένεια.

Η ιδέα πίσω από το Ice Bucket Challenge είναι κάποιος να δημοσιεύσει ένα βίντεο στο οποίο περιλούζει τον εαυτό του με νερό που περιέχει πάγο. Κατόπιν ορίζει τους επόμενους 3 που πρέπει να κάνουν το ίδιο. Όποιος δεν ανταποκριθεί εντός 24 ωρών, θα έπρεπε να κάνει δωρεά στο φιλανθρωπικό ίδρυμα. Η πρόεδρος του ALS, δήλωσε πως τις τελευταίες ημέρες οι δωρεές έχουν αυξηθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 1.000%!

Μεταξύ αυτών που καταβρέχτηκαν είναι ο Τζάστιν Μπίμπερ, η Λέιντι Γκάγκα, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, η Τέιλορ Σουίφτ, ο Τζέιμς Φράνκο, ο Μπεν Άφλεκ, η Λένα Ντάναμ, η Όπρα Ουίνφρεϊ, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, η Τζένιφερ Λόπεζ και ο Μπον Τζόβι.

Πολιτικοί, αθλητές, επιχειρηματίες έκαναν το ίδιο: Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι, το αστέρι του μπάσκετ Λεμπρόν Τζέιμς, η διευθύντρια του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Σέριλ Σάντμπεργκ.

Με τον πλέον πρωτότυπο τρόπο απάντησε στην πρόκληση που του είχε θέσει ο ιδιοκτήτης του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο Μπιλ Γκέιτς, ο ιδρυτής της Microsoft, εμφανίστηκε να κατασκευάζει, φορώντας μια μάσκα συγκόλλησης, ένα περίπλοκο σύστημα με μοχλούς και τροχαλίες προκειμένου να αναποδογυρίσει τον κουβά.

Δείτε βίντεο με διάσημους να καταβρέχονται…