Κατακραυγή προκάλεσαν οι δηλώσεις του γερουσιαστή Lindsey Graham το βράδυ της Τρίτης, όταν είπε ότι η νέα μεταναστευτική κρίση και ο κόσμος που περνά τα σύνορα ισοδυναμεί με εθνική κρίση ασφάλειας, καθώς τα παιδιά που μπαίνουν στις ΗΠΑ «μπορούν εύκολα να γίνουν αύριο τρομοκράτες».

Ο Graham δήλωσε στο Fox News ότι τα νότια σύνορα με το Μεξικό έχουν γίνει «ο καλύτερος τρόπος να έρχονται οι τρομοκράτες στη χώρα μας». Και συνέχισε: «Τα νέα έχουν εξαπλωθεί ότι οι πολιτικές του Τραμπ έχουν αντικατασταθεί από την πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν, πως αν πατήσεις ένα πόδι στην Αμερική, δεν πρόκειται να φύγεις ποτέ».

Ο γερουσιαστής κατηγόρησε τις χαλαρές μεταναστευτικές πολιτικές του νέου προέδρου για το νέο προσφυγικό κύμα που βλέπουν οι ΗΠΑ.

«Οι άνθρωποι έρχονται κατά εκατοντάδες χιλιάδες. Είναι ανθρωπιστική κρίση. Θα είναι όμως και οικονομική κρίση για τις πόλεις μας κοντά στα σύνορα και στο τέλος θα γίνει και κρίση εθνικής ασφάλειας, επειδή είναι σήμερα παιδιά, αλλά μπορούν να γίνουν εύκολα τρομοκράτες αύριο».