Σκληρή κριτική δέχτηκε ο κολοσσός του διαδικτύου, Google, για μια εφαρμογή με τον προφανή τίτλο «Bomb Gaza» που συγκέντρωσε τις κατηγορίες και την αποδοκιμασία της κοινής γνώμης σε όλο τον κόσμο.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή την οποία φιλοξένησε για «κατέβασμα» η Google στο ηλεκτρονικό της κατάστημα «play store», λειτουργεί σε κινητά Android και σε tablet και σκοπός της είναι να υποδυθούν οι χρήστες τους ισραηλινούς στρατιώτες και «να εκτοξεύουν βόμβες στη Λωρίδα της Γάζας, αποφεύγοντας τους άμαχους».

Οι χρήστες του διαδικτύου εξαπέλυσαν ισχυρή κριτική, ενάντια στη δημιουργία της «Bomb Gaza app» που κυκλοφόρησε στις 29 Ιουλίου από το Google store και που ήδη από την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του, είχε «κατεβεί» περισσότερες από 1000 φορές.

Με τους παλαιστίνιους νεκρούς να ξεπερνούν τους 1800 από τη μέρα της επιχείρησης «Προστατευτική Αιχμή» οι εμπνευστές της συγκεκριμένης εφαρμογής δέχτηκαν, όχι αδίκως, την παγκόσμια κατακραυγή όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων «Ansa» με τα μηνύματα που γράφονται καθημερινά, να ξεπερνούν σε αριθμό τους χρήστες που την έχουν κατεβάσει.

«Σταματήστε την κυκλοφορία της εφαρμογής, είναι πραγματικά αποκρουστική», «είναι απεχθής», είναι μερικά από τα μηνύματα που έχουν κατακλύσει το twitter.

Το «Bomb Gaza» δεν είναι ο μοναδικός τίτλος προς κινητά Android που έχουν σαν αντικείμενο την ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη, με τα πιο κατεβασμένα να είναι τα «Gaza Assault: Code Red» και «Iron Dome» που παίρνει το όνομά του από το αντιπυραυλικό σύστημα του Ισραήλ.

Να σημειώσουμε ότι μετά την παγκόσμια κατακραυγή και τα έντονα σχόλια των χρηστών του Διαδικτύου, η Google απέσυρε την εφαρμογή από το ηλεκτρονικό της κατάστημα.