Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις το «σφυροκόπημα» των περιοχών της Λωρίδας της Γάζας.

Για δεύτερη φορά το Ισραήλ βομβαρδίζει σχολείο του ΟΗΕ σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και περίπου 30 τραυματίστηκαν από την επίθεση του ισραηλινού στρατού εναντίον ενός σχολείου του ΟΗΕ στη νότια Λωρίδα της Γάζας, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και ιατρικές πηγές.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και ιατρικές πηγές, ένας πύραυλος που εκτοξεύθηκε από ένα αεροπλάνο έπληξε την είσοδο του σχολείου της UNRWA στη Ράφα στο οποίο είχαν αναζητήσει καταφύγιο εκατοντάδες Παλαιστίνιοι.

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στις 8 Ιουλίου ανέρχεται σε 1.726, η πλειονότητα των οποίων είναι άμαχοι, σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους.

Από την πλευρά του Ισραήλ έχουν χάσει τη ζωή τους 64 στρατιώτες και τρεις πολίτες.

Στο μεταξύ το Ισραήλ άρχισε σήμερα να αποσύρει κάποια από τα στρατεύματά του από τη Λωρίδα της Γάζας και να στέλνει άλλα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Πίτερ Λέρνερ.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το Reuters



Κάποιες από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται είναι σκληρές αλλά απεικονίζουν τη πραγματικότητα και τη θηριωδία που επικρατεί στη Λωρίδα της Γάζας για αυτό και δημοσιεύονται.