Με ηχογραφημένο μήνυμα του, που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο ο ριζοσπάστης ιμάμης από την Υεμένη Ανουάρ αλ-Αουλάκι, οποίος φέρεται ως αρχηγός της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο και καταζητείται για ανάμειξη σε συνωμοσίες και επιθέσεις κατά των ΗΠΑ προτρέπει τους συμπατριώτες του που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες να ξεσηκωθούν εναντίον των Αμερικανών.

Το μήνυμα έρχεται τη στιγμή που επικρατεί ανησυχία παγκοσμίως σχετικά με τα δύο παγιδευμένα πακέτα της Αλ Κάιντα, τα οποία εστάλησαν προ ημερών αεροπορικώς από την Υεμένη με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες και εντοπίστηκαν στα αεροδρόμια Βρετανίας και Ντουμπάι.

Ο ριζοσπάστης μουσουλμάνος ιμάμης, ο οποίος έχει γεννηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, καταζητείται από τις Αρχές της Υεμένης, ενώ βρίσκεται μεταξύ των στόχων της CIA προς εξάλειψη. Φέρεται να έχει καταφύγει σε μία ζώνη όπου κατοικούν φυλές στη νότια Υεμένη.

Αυτή τη στιγμή δικάζεται ερήμην από τη Δικαιοσύνη της Υεμένης, η οποία διέταξε το Σάββατο τη σύλληψή του.

Οι αμερικανικές Αρχές έχουν συνδέσει τον Αλ-Αουλάκι με την επίθεση στην αμερικανική στρατιωτική βάση στο Φορτ Χουντ του Τέξας πέρυσι, με την απόπειρα Νιγηριανού να ανατινάξει αεροσκάφος εν πτήσει προς το Σικάγο τα Χριστούγεννα του 2009, καθώς και με την απόπειρα βομβιστικής επίθεση στην Ταιμς Σκουέαρ στη Νέα Υόρκη.