«Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρέπει να παραιτηθεί», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ιταλικής Βουλής Τζιανφράνκο Φίνι, προειδοποιώντας τον άσπονδο φίλο του πως αν δεν το κάνει, τότε το κόμμα «Μέλλον και Ελευθερία» θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Σε ομιλία του έξω από την Περούτζια, ο Φίνι πρόσθεσε ότι «πρέπει να καταρτισθεί μια νέα πολιτική ατζέντα και ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα, με τη διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και στο κεντρώο χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Udc. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί -τόνισε ο πρόεδρος της ιταλικής βουλής- θα βγούμε από την κυβέρνηση και θα αρχίσουμε να ψηφίζουμε μόνο τα μέτρα που θεωρούμε χρήσιμα», πρόσθεσε.

Από τη μεριά του, ο «Καβαλιέρε», έκανε γνωστό ότι «δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί και αν ο Φίνι επιθυμεί κάτι τέτοιο, τότε πρέπει να καταψηφίσει την κυβέρνηση στο κοινοβούλιο».

Σήμερα το βράδυ, ο Ιταλός πρωθυπουργός, συναντάται με τον γραμματέα της Λέγκας και υπουργό αρμόδιο για τις θεσμικές αλλαγές, Ουμπέρτο Μπόσι, για να συζητήσουν τις περαιτέρω κινήσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας.