Σε αυστηροποίηση των μέτρων στα σύνορα προχωρά το Ηνωμένο Βασίλειο υπό τον φόβο των νέων στελεχών του κορονοϊού. Τα νέα μέτρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι η καραντίνα σε ξενοδοχεία, πολλαπλά τεστ και η επιβολή «τσουχτερών» προστίμων στους παραβάτες.

Τα μέτρα θα εφαρμοστούν στην Αγγλία αλλά η κυβέρνηση έχει ήδη επικοινωνήσει με τις υπόλοιπες εθνότητες που θα ανακοινώσουν με τη σειρά τους τα νέα μέτρα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η καραντίνα γίνεται υποχρεωτική για όλους τους Βρετανούς υπήκοους εισερχόμενους ταξιδιώτες στην Αγγλία από τις 33 χώρες που βρίσκονται στην κόκκινη λίστα. Αεροδρόμια Λιμάνια και σιδηροδρομικοί σταθμοί «σφραγίζουν» την ελεύθερη είσοδο.

Τρία τεστ για υπηκόους του ΗΒ που εισέρχονται στη χώρα

Όλοι οι επιβάτες υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου που φθάνουν στη χώρα θα υποχρεούνται εκτός του τεστ 72 ώρες πριν κάνουν το ταξίδι, να κάνουν επιπλέον τεστ για κορονοϊό την δεύτερη ημέρα και την όγδοη ημέρα της απομόνωσής τους αφού έχουν έρθει.

Πριν έρθουν θα πρέπει να μπαίνουν σε ειδική πλατφόρμα και να πληρώνουν 1750 λίρες για τα έξοδα του ξενοδοχείου την διατροφή και τα τεστ. Η πλατφόρμα θα μπει σε λειτουργία την Πέμπτη και τα μέτρα θα ισχύουν από την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.

Στη χώρα δεν μπορούν να εισέλθουν ξένοι υπήκοοι χωρών που βρίσκονται στην κόκκινη λίστα. Οι αφίξεις ξένων υπηκόων από άλλες χώρες εκτός της κόκκινης λίστας υποχρεούνται σε καραντίνα στο σπίτι που θα δηλώσουν ενώ τα μέτρα για τεστ ισχύουν κατά τον ίδιο τρόπο.

«Τσουχτερά πρόστιμα»

Τα πρόστιμα για τους παραβάτες είναι «τσουχτερά» καθώς ξεκινάνε από 1.000 λίρες και όποιον δεν κάνει το πρώτο τεστ της 2ης μέρας, 2.000 λίρες για την παράλειψη του 2ου τεστ την 8η μέρα, 5.000-10.000 για την παραβίαση της καραντίνας και φυλάκιση έως 10 έτη για όποιον αποκρύψει την χώρα από την οποία ταξιδεύει εάν αυτή είναι μία από τις 33 χώρες στην κόκκινη λίστα του κορονοϊού.