Ο Καναδός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του Ισραήλ στην κλιμακούμενη κρίση, ενώ με τις δηλώσεις του, επιτέθηκε εναντίον της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.

«Οι επιθέσεις με πυραύλους από την Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ είναι τρομοκρατικές ενέργειες, για τις οποίες δεν υπάρχει δικαιολογία», ανέφερε σε χθεσινή του δήλωση ο πρωθυπουργός του Καναδά.

«Είναι προφανές πως η Χαμάς χρησιμοποιεί ανθρώπινες ασπίδες για να κλιμακώσει την τρομοκρατία», υποστήριξε ο Χάρπερ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Canadian Press.

Ο Χάρπερ κάλεσε τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας να υποστηρίξουν το Ισραήλ, το οποίο «αμύνεται στις επιθέσεις της Χαμάς στο έδαφός του», υπογράμμισε ακόμη ο Καναδός πρωθυπουργός.

«Η αδιαφορία της διεθνούς κοινότητας» και το γεγονός ότι δεν έχει ήδη «καταδικάσει αυτές τις απαράδεκτες πράξεις θα ενθαρρύνει περισσότερο τους τρομοκράτες να συνεχίσουν τις προκλητικές τους ενέργειες», υποστήριξε ο Χάρπερ.

Ο Χάρπερ αξίωσε η Παλαιστινιακή Αρχή να αφοπλίσει τη Χαμάς και άλλες «τρομοκρατικές οργανώσεις» που δρουν στη Γάζα.

Η Χαμάς θεωρείται επισήμως τρομοκρατική οργάνωση απο την κυβέρνηση του Καναδά.

Η τοποθέτηση αυτή του Χάρπερ δημοσιοποιήθηκε ενώ αναμένεται το Ισραήλ να εξαπολύσει χερσαία επιχείρηση εναντίον της Χαμάς.