Ότι και να συμβαίνει δεν φαίνεται να πτοεί τον ιταλό –γυναικά- Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Μπορεί τα σκάνδαλα να συνεχίζονται, η κεντροδεξιά από το καλοκαίρι να έχει μοιραστεί αλλά ο ιταλός πρωθυπουργός δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί προς το παρόν.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ιταλικής Κάτω Βουλής, Τζαφράνκο Φίνι, κάλεσε τον Μπερλουσκόνι να παραιτηθεί και να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό νέας κεντροδεξιάς κυβέρνησης με διαφορετικό πρόγραμμα.

Ο Φίνι, συνιδρυτής του κόμματος του Λαού της Ελευθερίας (PdL) του Μπερλουσκόνι, ο οποίος έχει πλέον μετατραπεί σε πολέμιο του ιταλού πρωθυπουργού, κάλεσε τον Μπερλουσκόνι να παραιτηθεί στη διάρκεια ομιλίας του σε πολιτική συγκέντρωση του νεοιδρυθέντος κόμματός του, «Μέλλον και Ελευθερία».

Όπως είπε ο Φίνι μέλη του νεοιδρυθέντος κόμματός του θα στήριζαν μία νέα κυβέρνηση υπό τον Μπερλουσκόνι, μόνο αν ο πρωθυπουργός συμφωνούσε με συγκεκριμένες προτάσεις, ένα νέο πρόγραμμα στήριξης του νότου και ενίσχυσης της απασχόλησης καθώς και αλλαγή του εκλογικού νόμου.