Την παραμονή της χώρας του σε μια αναμορφωμένη Ένωση, που χρειάζεται κατάλληλους ηγέτες για να εφαρμόσουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ότι επιθυμεί ο πρωθυπουργός τη Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά τις συνομιλίες της μίνι ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής με τους ομολόγους του της Γερμανίας, της Σουηδίας και την Ολλανδίας, ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι συνεχίζει να είναι αντίθετος με την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, αν και απέφυγε να τον κατονομάσει.

«Θέλω η Βρετανία να παραμείνει σε μία αναμορφωμένη Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτός είναι ο στόχος μου, αυτό πιστεύω ότι είναι το καλύτερο για τη Βρετανία και πιστεύω ότι είναι το καλύτερο και για την Ευρώπη επίσης», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Κάμερον έχει υποσχεθεί στους Βρετανούς τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη στην Ευρωπαϊκή Ενωση το 201, εάν επανεκλεγεί το επόμενο έτος.

«Προφανώς, η προσέγγιση που η Ευρωπαϊκή Ενωση θα υιοθετήσει από σήμερα και μέχρι τότε θα είναι πολύ σημαντική», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι η« Ευρώπη θα πρέπει να είναι περισσότερο ανοικτή και ότι χρειάζεται ηγέτες ικανούς να την οδηγήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση». «Προφανώς, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση, θα είναι αλυσιτελές”» είπε ο βρετανός πρωθυπουργός.